Tung Tartu erakoolidesse suureneb

10. apr. 2013 - Kommenteeri artiklit

Tartus soovib üha rohkem vanemaid panna lapse erakooli, kirjutab Tartu Postimees.

Tartu munitsipaalkoolides alustab sügisel kooliteed täpselt 50 klassitäit lapsi, linna kuues erakoolis lisaks kümmekond klassitäit. Erakoolides sooviks aga õppima asuda veel vähemalt poolsada last.

Tartu konkurentsitult populaarseim erakool on Tartu katoliku kool, kuhu tänavu laekus esimesse klassi üle 60 avalduse. Vastu võtab kool kaks klassitäit lapsi ehk 48 õpilast. Tartu Erakoolile (TERA) laekus 56 avaldust. Kahes klassis on ruumi 36 õpilasele.

TERA nõukogu esimees Andrus Kuusmann märkis, et mullu oli avaldusi 48, sellele eelneval aastal napilt 30. Suurenenud on ka Tartu wal­­dorf­­gümnaasiumisse soovijate hulk, sinna on avaldanud soovi õppima tulla üle 50 lapse. Vastu võetakse seal aga kahte klassi 40 last.

Pikemalt saab lugeda Postimehest.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!