Vanemuises avatakse näitus kunstitudengite teatripiltidest

9. apr. 2013 - Kommenteeri artiklit

Kolmapäeval, 10. aprillil kell 17.30 avatakse Vanemuise teatri suures majas Tartu Kõrgema Kunstikooli (TKK) üliõpilaste visandite näitus „Sõidupilet“. Näitusetööd kajastavad seda, mis toimub laval ja lava taga, teatas kunstikooli pressiesindaja.

Veebruarist aprillini külastasid TKK tudengid lühikursuse „Teatrikool“ raames Vanemuise teatrit. Kord nädalas visandati erinevaid stseene etendustel, maalisaalis kui ka proovides.

Kursuse ,,Teatrikool“ eesmärk on tutvustada üliõpilastele teatrimaailma kui tervikut tegijate poolelt, arendada visandamisoskust vahetus tegevuskeskkonnas, üles joonistada tegevusi, emotsioone, liikumist ja ruumi eripära koos funktsiooniga ning õpetada märkama olulist. Noored kunstnikud leiavad, et teatrikool andis neile julgust, eneseleidmist, eneseteostust, inspiratsiooni ja jõudu, avardas maailmapilti ning võimaldas näha teatri köögipoolt.

Näituse on koostanud tööde autorid Malle Raet, Kristel Sergo, Katrina Kolk, Karolin Kallas, Eva-Liisa Lõbu, Maigi Sults, Helen Västrik, Madis Oru, Alisa Vasina, Laura Paurmeister, Hristina Sergejeva, Tamar Paal, Helen Säär, Anna Kislitsõna, Mirjam Varik, Liisi Grünberg ning juhendaja Imbi Kruuv.

Näitus on avatud kuni 10. maini.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!