Viljandis peetakse tantsunädalat

23. apr. 2013 - Kommenteeri artiklit

Sel nädalal korraldab Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia rahvusvahelise tantsupäeva puhul juba neljandat korda Tantsunädalat, mille käigus toimub üle kogu maakonna hulganisti tantsulisi tegevusi alates tundidest lasteaedades ja koolides kuni professionaalide tantsuetendusteni, teatas Tantsunädala korraldaja Rain Põdra.

Koostöös Kanuti Gildi Saaliga tuleb TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia musta saali Tõnis Niinemetsa „Ulg“ ning Zuga ühendatud tantsijate lavastus „Zuga teab tõde“. Sõltumatu Tantsu Ühenduse Premiere sarjast toob oma tantsulavastuse „Kirke“ Viljandi publiku ette Triin Marts. Lisaks eelpoolnimetatutele näeb külalisi Narvast, Tartust, Pärnust ja loomulikult Viljandi Kultuuriakadeemia tantsutudengite etendusi.

Abja ja Viljandi Gümnaasiumis ning Heimtali Põhikoolis viiakse läbi programmi „Mõtlevad Tantsijad“, milles noored saavad osa liikumistunnist koos heli- ja valguskujundusega. Lavaruumiks muudetud klassides, koridorides ja keldrites avastatakse ja arendatakse tantsu võimalikkust nii iseendas kui erinevates kohtades.

Rahvusvahelise mõõtme annab nädalale Turu Rakenduskõrgkooli tantsutudengite töötuba ja etendus Tarvastu Gümnaasiumis ja rahvamajas. Tegemist on MIMO projekti käigus loodud lavastusega, mis keskendub teismeliste elu erinevatele tahkudele.

Viljandimaa Tantsunädal on pühendatud rahvusvahelisele tantsupäevale, mida kogu tantsumaailm tähistab igal aastal 29. aprillil. Sellel päeval kulmineerub Tantsunädala programm TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia tantsutudengite etendustega Ugala teatri väikeses saalis. Esitusele tulevad Maarja Tõnissoni ja Raho Aadla koreograafi lõputööd, Fulbright õppejõu David King`i (USA) lavastus kolmanda kursusega ja nooremate kursuste kompositsioonitööd.

Täpsema info leiab siit: http://www.kultuur.ut.ee/et/tantsunadal


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!