Gümnasistid saavad filmi „Hannah Arendt” tasuta näha

6. mai 2013 - Kommenteeri artiklit

Kino Artis kutsub kooliõpilasi viiel maipäeval tasuta kinno, vaatama eluloofilmi „Hannah Arendt” (Margarethe von Trotta, Saksamaa 2012). Seansil osalemiseks tuleb eelnevalt registreeruda siin.

Tasuta seansid kooligruppidele toimuvad 6. mail kell 14.30, 8. mail kell 15.15, 14. mail kell 15.30, 16. mail kell 14 ning 17. mail kell 14. Kokku mahub tasuta seanssidele 800 keskkooliõpilast koos neid saatvate õpetajatega. Seanssidele registreerimine kestab, kuni kohti jätkub.

Seansside ees või järel arutlevad kodanikuõiguste eksperdid õpilastega nähtu üle. Viimase seansi külaliseks on Euroopa parlamendi liige Tunne Kelam. Kinoseansid saavad teoks Euroopa parlamendi ERP fraktsiooni toel

„Hannah Arendt” räägib 20. sajandi ühe olulisima mõtleja elust aastail 1961–1963, mil ta viibis ajakirja The New Yorker lähetusel Jeruusalemmas natsikurjategija Adolf Eichmanni üle peetaval kohtuprotsessil. Reportaaži asemel kirjutas Arendt filosoofilisi arutlusi kurjuse mõiste ja banaalsuse ning totalitarismi üle, mis tekitasid avalikku poleemikat. Vaataja saab aimu ka filosoofi kujunemisloost ning suhetest abikaasa, sõprade ja mõttekaaslastega, mis annavad filmile suure inimliku mõõtme.

Lisainfo ning eestikeelsed õppematerjalid filmi kohta on saadaval Artise kino veebilehel www.kino.ee .


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!