Ida-Virumaa kutsehariduskeskus aitab Gruusiat

17. mai 2013 Toomas Kään kommunikatsiooniettevõte In Nomine konsultant - Kommenteeri artiklit

Ida-Virumaa kutsehariduskeskuses stažeerisid kaks nädalat kaks kutseõpetajat Gruusia Kobuleti kolledžist.

Kobuleti kutseõppeasutuse kokandusõpetajad Inga Jljavadze ja Tinatin Gagua viibisid Jõhvis SA Innove projekti „Aitame kaasa Gruusia kutsehariduse arengule II” raames. Kahe nädala jooksul tutvusid külalised Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse erialatundides koka ja pagari-kondiitri eriala õppekavade, -materjalide, praktikakorralduse ning õppemeetoditega. Gruusia õpetajad tutvustasid ka oma kooli ja õppimisvõimalusi. Külalistele avaldas muljet meie toitlustuse ja majutuse vallas välja antud õppematerjalide suur valik ja head õppimistingimused

Gruusia külalised käisid partnerettevõtetes ja tutvusid Ida-Virumaa vaatamisväärsustega. Väga hea mulje jätsid neile Kukruse polaarmõis, Toila park, Saka mõis ja Kohtla kaevandusmuuseum.

Koos Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse koka eriala teise kursuse õpilastega korraldati gruusia toitude õhtu, kus valmis ligi 11 hõrgutist gruusia rahvusköögist.

Innove projekti „Aitame kaasa Gruusia kutsehariduse arengule II” eesmärk on toetada Gruusia kutseõppeasutusi hariduse kvaliteedi tõstmisel, lähtudes Gruusia haridusstrateegiast ja Euroopa Liidu kutsehariduse arendamise eesmärkidest. Projekti rahastab EV välisministeerium arengu- ja humanitaarabi vahenditest.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!