Kui enne ei näe, siis talgutel kindlasti!

3. mai 2013 Tiina Vapper - Kommenteeri artiklit

Just nõnda olen kuulnud paljusid inimesi viimasel ajal üksteisele ütlemas, räägib Saare maakonna talgukoordinaator Reet Viira. „See näitab, et rahvas on „Teeme ära” omaks võtnud ning kõik arvestavad sellega, et lehekuu esimesel laupäeval tullakse kokku ja tehakse ühiselt kodukoha heaks midagi ära. Pärast mängib pill, laud on kaetud ja tehtud tööst tuntakse koos rõõmu.”

Saare maakonnas toimub täna üle 130 registreeritud talgupäeva, kuid Reet Viira on kindel, et neid on rohkemgi. Ta on uhke, et eelmisel aastal olid just saarlased talgutel osalemises esikohal – kokku tuli 3274 talgulist ehk 9,2% rahvast, mis on väikese saare kohta suur asi. „Loodame, et sel aastal läheb sama hästi. Hea meel on selle üle, et paljud talgud on sel aastal seotud lastega.”

Kuressaare Rohu lasteaed korraldas talgupäeva juba eelmisel nädalal.

Lasteaia direktor Anne Maripuu jutustab, et heakorratöid tehti kolmandat aastat järjest ja teha oli palju: juurida lasteaia mänguväljakult välja vanad kännud, korrastada hekk, kaevata murumätaste alt välja atraktsioonide turvaaluste piirded, vedada liiv liivakastidesse, pesta puhtaks kõik aknad ja maja välispaneelid.

Kohale tuli üle 200 talgulise, kelle vahel ülesanded jagunesid vastavalt võimetele. Isad ja vanaisad võtsid enda peale kaevamise ja muud raskemad meestetööd. Emade ja vanaemade hooleks jäi akende ja majapaneelide pesu. Lapsed hakkasid tööle liivakastides.

Samal ajal oli maja ees avatud heategevuslik koogilaat, millest saadud tulu eest ehitatakse varjualune lapsevankrite ja jalgrataste hoidmiseks.

Laadaletil oli kõigi kümne rühma lapsevanemate tehtud küpsetisi: mitut sorti pirukaid ja muffineid, keeksi ja pitsat, kreemikooke ja isegi kiluvõileibu. Lasteaed pakkus omalt poolt talgulistele kuuma teed ja morssi.

Töötegemise taustaks kõlasid lastelaulud, talgulised tundsid end mõnusalt.

„Kõik tööd, mida teha plaanisime, said tehtud,” on Anne Maripuu rahul. „Ka ilmaga vedas – kogu aeg päike paistis. Hea, et heakorrapäeva öösel sadas ka natuke vihma. Praegu on lasteaia õuel muru juba roheline.”


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!