Linnatäis kirjandust sel nädalavahetusel Tallinnas

31. mai 2013 Mari Klein - Kommenteeri artiklit

Kolmapäeval sai pealinnas alguse iga-aastane kirjandusfestival Head Read, mis kulmineerub neil päevil hulga põnevate kohtumiste, sündmuste ja ülesastumistega.

Õpetajate seisukohast võiks enam tähelepanu pälvida pühapäeval kell 14 kirjanike maja musta laega saalis algav vestlusring „Kirjandus ja kirjandusõpetaja“, mida veavad Edward Kess, Priit Kruus ja Jaanus Vaiksoo ning laupäeval avatav virtuaalnäitus „Euroopa kirjanduslikke karaktereid“, millel saab teadmisi eri riikide kirjandusest. Eestit esindavad seal Lotte ja Kalevipoeg, Toots ja Tiina, see libahunt, ning muidugi Andres ja Pearu.

Reede keskpäeval algab dominiiklaste kloostrist koos Indrek Hargla ja Ott Sandrakuga kirjanduslik jalutuskäik apteeker Melchiori radadel. Kell 14 algab Raekoja juurest koos Ott Sandrakuga ingliskeelne kirjanduslik jalutuskäik vanalinnas.

Lastekirjanduse keskuses saab täna kl 12 kohtuda Ilmar Tomuski, Kristiina Kassi ja Mika Keräneniga ning homme samal ajal ootavad seal väikesi kirjandussõpru ja -huvilisi Sulev Oll, Jaanus Vaiksoo, Ilmar Trull ja Wimberg. Samuti on seal laupäeval kl 12 lasteraamatute vahetuslaat ning kell 14 etendub Viljandi kultuuriakadeemia etendus „Lood saba otsast“.

Tallinna keskraamatukogu rõdusaalis kõneldakse täna kell 16 Marju Kõivupuu, Ain Raali, Rein Sanderi ja Veronika Kivisilla osalusel taimekirjandusest ning homme kell 15 Tiit Pruuli, Janika Kronbergi ja Vahur Afanasjevi osavõtul reisikirjandusest.

Väliskirjanikest väisab neil päevil me pealinna hulk nimekaid autoreid. Täna kl 15 kohtub kirjanike maja musta laega saalis lugejatega vene kirjanik Marina Stepnova ja kl 18 briti kirjanik Sarah Winman, homme kl 13 Rosa Liksom Soomest, kell 14 Jennifer Johnston Iirimaalt, kell 15 Paolo Nori Itaaliast. Pühapäeval kell 12 on samas iiri kirjanikud Selina Guinness ja Vincent Woods, kell 13 rootsi krimikirjanik Anders de la Motte ning kell 15 šoti kirjanik Charles Stross. Sarah Winmani ja Kaisa Kaera vestlust saab kuulata Viru keskuse Rahva Raamatus laupäeval kell 17. Solarise Apollos vestlevad täpselt samal ajal Marina Stepnova ja Veronika Einberg. Tallinna keskraamatukogus räägib täna kell 17.30 Andrei Hadanovitš Valgevene elust ja kirjandusest, homme kell 14 kõneleb Kätlin Kaldmaa seal aga Nabila Sharmaga.

Kodumaistest kirjanikest kohtuvad lugejatega täna kell 17 kirjanike maja musta laega saalis Indrek Hargla ja Meelis Friedenthal ning kell 19 Jan Kaus ja Indrek Koff. Homme kell 16 ootab sinna oma sõpru ja lugejaid Kätlin Kaldmaa ning kell 17 Urmas Vadi ja Maarja Kangro. Pühapäevane pärastlõuna alates kella 16-st on Rein Raua ja Peeter Helme päralt, kell 17 võtavad teatepulga üle Mihkel Mutt ja Andrus Kivirähk.

Kell 21 algab kirjanike maja musta laega saalis kirjandusõhtu programm, milles reedel astuvad üles Eda Ahi, Kristel Mägedi, Veronika Kivisilla, Marko Martinson, Kaur Riismaa, Jürgen Rooste, Erki Andres Nuut, Siim Aimla jt. ning laupäeval Kristiina Ehin, Lauri Sommer ja udmurdi poetess Darali Leli. Pühapäeval pannakse punkt kell 18 aga hoopis Koidu tänaval Kapsastes koos Mihkel Kaevatsi, Andrei Hvostovi, Tarmo Tederi, Jaan Pehki ja teistega.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!