Mõttemängude võitjad selgunud

31. mai 2013 Marten Meikop Eesti Mõttespordi Liit - Kommenteeri artiklit

Selgunud on Eesti mõttespordi liidu esimese online-olümpiaadi tulemused. Võistlusest võttis osa 58 kooli ja 553 õpilast üle Eesti, enim õpilasi osales Surju põhikoolist (41). Võistlus toimus interneti vahendusel Eesti mõttespordi portaalis Vint.ee. Õpilased võtsid võistlusest osa, viibides oma kooli arvutiklassis.

Males osales 167 õpilast 34 koolist. Enim maletajaid võistles Surju põhikoolist (16). Algkooli arvestuses võitis Carmel Helena Hallimäe Peetri lasteaiast-põhikoolist, parim kool oli Tallinna Tõnismäe reaalkool. Põhikoolide seas võidutses Eke Tominga Surju põhikoolist, parim kool oli Pärnu Kuninga tänava põhikool. Gümnaasiumiastmes võitis Marti Medar Tallinna Järveotsa gümnaasiumist, parim kool oli Nõo reaalgümnaasium.

Kabes osales 300 õpilast 37 koolist. Enim kabetajaid võistles Peetri lasteaiast-põhikoolist (27). Algkooli arvestuses võitis Mark Basarab samast koolist ning ka parim kool oli Peetri lasteaed-põhikool. Põhikooli arvestuses võitis Karel Paan Pärnu Vanalinna põhikoolist, parim kool oli Aruküla põhikool. Gümnaasiumiastmes võitis Uku Eelmäe Tallinna ühisgümnaasiumist, parim kool oli Nõo reaalgümnaasium.

Gomokus osales 223 õpilast 39 koolist. Enim gomoku mängijaid võistles Gustav Adolfi gümnaasiumist (22), mis kajastus ka tulemustes: Gustav Adolfi gümnaasium võitis algkooli arvestuses ning selle kooli õpilane Mark Heidmets võitis ülekaalukalt algkooli individuaalarvestuses. Põhikooli arvestuses oli parim Martin Hõbemägi Lilleküla gümnaasiumist, gümnaasiumi vanusegrupis oli parim Gerli Krjukov Tallinna reaalkoolist. Koolide arvestuses võitis mõlemad vanusegrupid Lilleküla gümnaasium.

Sudokut lahendas aasta jooksul 170 õpilast 30 koolist. Algkooli arvestuses võitis Rasmus Kalkun Peetri lasteaiast-põhikoolist, parim kool oli Narva Vanalinna riigikool. Põhikooliastmes lahendas kõige kiiremini sudokusid Laura Olek Tallinna reaalkoolist, parim kool oli Pärnu Kuninga tänava põhikool. Gümnaasiumiastmes olid parimad sudokute lahendajad Nõo reaalgümnaasiumist, kindlustades nii Nõole kolmanda alavõidu. Individuaalarvestuses oli parim selle kooli õpilane Kalle Klaos.

Parimaid koole ja õpilasi autasustavad vastavalt Eesti maleliit, kabeliit, rendžuliit ning AS Kuma sudokute lahendamises.

Tänu osalejate suurele huvile muudetakse võistlus sellises formaadis iga-aastaseks.

Kõik tulemused on väljas leheküljel http://www.vint.ee/mottespordi-olumpiaad/.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!