Nõlvaku lasteaia I suveolümpiamängud

27. mai 2013 Meelis Mäekalle Nõlvaku lasteaia liikumisõpetaja - Kommenteeri artiklit

Reedel, 19. aprillil toimusid esimesed Nõlvaku lasteaia suveolümpiamängud. Need said peetud pika ja sportliku nädala tipphetkena kuue riigi osavõtul, olümpialipu heiskamise ja olümpiatule süütamisega.

Ilm oli kena päikesepaisteline ning kohatine vali tuul meie spordipidu ei seganud. Olümpiamängudeks heisatud Eesti Olümpiakomitee olümpialipp lehvis see eest tuult nautides. Külalisena palusime osalema ka Londoni olümpiamängude hõbemedalisti, maadleja Heiki Nabi, kuid kahjuks ta ei saanud tulla.

Nõlvaku lasteaia kuus vahvat rühma osalesid olümpiamängudel kuue riigina: olümpiamängude sünnimaa Kreeka, enim medaleid võitnud riik USA, põhjanaaber Soome, tumedanahaliste jooksjate maa Keenia, hea idanaaber Venemaa ja loomulikult korraldaja – Eesti.

Olümpianädal algas esmaspäeval riigihümnide kuulamise ja pärimuskultuuri katkete vaatamisega. Teisipäeval ja kolmapäeval tuli rühmal meisterdada esindatavat riiki tutvustav plakat ja riigilipp. Samuti degusteeriti rühmades rahvusroogi: kama, Ameerika õunakooki jm. Neljapäevasel kultuurihommikul tutvustas iga rühm enda meisterdatud plakatit ja esines vahva ideega, mis iseloomustas esindatavat riiki. Kõige selle vahele tuli mahutada olümpiamängude rongkäigu ettevalmistused ja tõsine treening.

Rongkäik kulges Nõlvaku lasteaia läheduses. Olümpiatuld kanti tõrvikuga kõige ees, meeleolu hoiti kõrgel võimsalt kõlava muusika, hurraa- ja elagu-hüüetega. Rongkäik kulmineerus lasteaia lipumasti heisatava olümpialipu ja süüdatava olümpiatule ääres. Pärast traditsioonide läbimist algasid sportlikud etteasted: ratsutamine hüppepallil, korvpall, seenekõnd, sõbramehejooks, takistusjooks ja kaugushüpe. Kõik riigid võistlesid üheskoos ja kõik võitsid esikoha.

Nagu päris-olümpial, nii said ka Nõlvakus parimad autasustatud: kõikide riikide kõik võistlejad olid võrdselt osavad ja tublid. Hümnide saatel said kõik olümpialased kaela kuldse medali. Üks väike Keenia poiss soovis saada enne olümpiamänge tagasihoidlikult hõbemedalit, kuid suur oli tema rõõm kuldset auraha saades. Meie olümpiamängudel võitsid kõik ning päevauni sai õige magus.

Esimesed olümpiamängud pole veel teab mis aukartust äratav saavutus, kuid pole ju veel Nõlvaku lasteaedki aastane. Nii et hea algus ikkagi ja järgmisi olümpiamänge me ei kannata oodata neli pikka aastat, vaid meie lasteaia olümpiamängud saavad toimuma igal aastal.

Järgmistel olümpiamängudel osalevad kindlasti Nõlvaku lasteaia kuus riiki, kuid meie spordipeoga võivad ühineda ka teised riigid Saue valla teistest sportlikest lasteaedadest.

Head harjutamist kõigile!

CITIUS, ALTIUS, FORTIUS!

Eliis (4a): „ Kuule, miks me siis ikkagi rongi peale ei läinud? Sa ju ütlesid hommikul, et teeme rongkäigu…”


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!