Noort leiutajat Sten Raidet tunnustas ka linnapea

8. mai 2013 - Kommenteeri artiklit

Valga Gümnaasiumi 11. klassi õpilane Sten Raide, kes tõi Valga linnale au, pälvides Gruusias Tbilisis 7. rahvusvahelisel leiutajate olümpiaadil kuldmedali, käis eile koos oma juhendajatega linnapea tänuvastuvõtul. Noor leiutaja pälvis esikoha 27 riigi 306 noore leiutaja seast välja valituna.

Linnapea Kalev Härk tänas vastuvõtul Sten Raidet ja tema juhendajaid, Valga Gümnaasiumi õpetajaid Eva Tšepurkot ja Toomas Duvinit. Valga Linnavalitsus otsustas silmapaistva saavutuse puhul premeerida Sten Raidet 300 euroga ja mõlemat tema juhendajat 150 euroga, teatas linnavalitsuse pressiesindaja.

“Sten Raide ja tema juhendajad on toonud rahvusvahelist tuntust Valga linnale, pakkudes tehnoloogilist, kuid samas rohelist lahendust linnaruumi. Valga gümnaasiumi tugev IT- ja robootikaõpe on tänapäevase tööturu vajadusi arvestavate noorte õpetamise vundamendiks,” sõnas linnapea Kalev Härk. Lisades, et Valga linna kindlaks sooviks oleks olla esimene leiutise praktiline kasutaja.

Steni uuenduslik idee IT rattalukk võimaldab ratast lukustada SMS-sõnumiga või QR-koodi abil ning samal viisil ka lukku avada. IT-rattaluku eesmärk on vähendada rattavargusi ja aidata kaasa ratta ku tervisliku transpordivahendi kasutamise mugavusele.

Vasakult: Valga aselinnapea Alar Nääme, Valga linnapea Kalev Härk, Sten Raide ning tema õpetajad Toomas  Duvin ja Eva Tšepurko ning Valga linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti juhataja Anneli Rants.

Vasakult: Valga aselinnapea Alar Nääme, Valga linnapea Kalev Härk, Sten Raide ning tema õpetajad Toomas
Duvin ja Eva Tšepurko ning Valga linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti juhataja Anneli Rants.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!