Nutikas nett 4-12-aastastele

31. mai 2013 Triin Kangur „Targalt internetis” projekti juht, digihariduse innovatsioonikeskus Tiigrihüpe - Kommenteeri artiklit

Projekt „Targalt internetis” kutsub osalema Euroopa konkursil „Nutikas nett − parim hariduslik digisisu 4−12-aastastele lastele”.

„Eesmärk on innustada looma uut ning tooma esile juba olemasolevat interaktiivset materjali, mis pakub lastele ja noortele võimalusi veebis õppida, mängida, avastada ja leiutada,” sõnas Triin Kangur, projekti „Targalt internetis” teavitustöö juht.

Esitada võib materjali, alates veebilehtedest, blogidest ja videotest kuni mobiilirakenduste ja tahvelarvutimängudeni, mis pakuvad lastele loovat, interaktiivset, meelelahutuslikku ja harivat tegevust.

Osalema oodatakse nii täiskasvanuid kui kuni 18-aastaseid noori. Täiskasvanud võistlevad kahes kategoorias: professionaalid, kes oma igapäevatöös loovad veebisisu või ostavad selleks teenust sisse (nt ettevõtted), ja täiskasvanud, kes teevad seda oma igapäevatöö kõrvalt (nt õpetajad, noorsootöötajad jne). Lapsed ja noored saavad osaleda individuaalselt või kuni kolmeliikmelise grupina, ning klassi- ja koolikollektiivina. Konkursitööde hindamisel arvestatakse sisu eakohasust, kasutajasõbralikkust ja atraktiivsust.

Töid saab esitada 30. septembrini konkursi veebilehel http://www.bestcontentaward.eu/get-involved oleva vastava kategooria vormi kaudu.

Parimad selgitatakse välja kahes voorus. Esmalt valivad žürii ja avalikkus parimad neljas kategoorias Eestis ning iga kategooria võitja läheb edasi võistlema üleeuroopalisse vooru. Eesti parimad tehakse teatavaks novembris toimuval auhinnatseremoonial ning Euroopa auhinna võitjad kuulutatakse välja turvalise interneti päeval, 11. veebruaril 2014.

Rohkem infot konkursi kohta leiate konkursi veebilehelt www.bestcontentaward.eu, kus info on toodud iga osaleva riigi keeles.

Eestis koordineeritakse võistluse läbiviimist projektiga „Targalt internetis”, mida viivad ellu MTÜ Lastekaitse Liit, digihariduse innovatsioonikeskus Tiigrihüpe, politsei- ja piirivalveamet ning MTÜ Eesti Abikeskused.

Peamiselt lastele ja noortele suunatud e-ohutuse tegevustega alustati juba 2010. aasta septembris. Aastatel 2011−2012 viidi läbi ligi 130 koolitus- ja teavitusüritust üle Eesti. „Targalt internetis” jätkuprojektis 2012−2014 aastatel jätkatakse noorte ja täiskasvanute koolitamisega, 2013/2014. õppeaastal lisanduvad virtuaalmaailma tutvustavad töötoad ka päris pisikestele arvutikasutajatele. „Targalt internetis” projekti tegevuste ja e-ohutuse materjalidega saab tutvuda aadressil www.targaltinternetis.ee .


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!