Nutilaboris osalevate laste arv kahekordistus

28. mai 2013 - Kommenteeri artiklit

 IT- ja tehnoloogiaalased huviringid ehk Nutilaborid kasvatasid infotehnoloogia, tehnika-, loodus- ja täppisteaduste huviringides osalevate õpilaste arvu lõppeval õppeaastal kaks korda, 1400 õpilaseni üle Eesti, teatas Vaata Maailma sihtasutus.

Vaata Maailma SA juhataja Kristi Kivilo sõnul on Nutilaborite eesmärk arendada noorte infotehnoloogia-alast huvitegevust Eestis. „Nutilabori projekt kutsuti esimest korda ellu möödunud õppeaastal, mil alustas tegevust 38 huviringi ja kus osales enam kui 600 koolinoort üle Eesti,” kirjeldas Kivilo projekti menukat algust. „Lisaks pälvisid Nutilaborid ka rahvusvahelise tunnustuse, saavutades esikoha Euroopa vastutustundliku ettevõtluse projektide konkursi Eesti tasandil,” ütles Kivilo.

Kristi Kivilo sõnul julgustasid tänavused head tulemused jätkama projektiga ka tuleval õppeaastal. Eelmisel nädalal kuulutas Vaata Maailma SA koos EMT, Elion ja Microsoftiga välja järjekordse konkursi noorte IT-alaste huviringide loomiseks ja jätkamiseks. Konkursi käigus valitakse välja Nutilaborid, mille tegevust rahastatakse 2013/2014. õppeaasta jooksul. Sellel aastal ulatus Eesti IT- ja telekom ettevõtete investeering noorte IT-haridusse 90 000 euroni.

Nutilabori konkursil osalemiseks võivad taotluse esitada kõik Eestis noorte huvialaharidusega tegelevad ning õppetööd korraldavad füüsilised ja juriidilised isikud (nt koolid, huvikoolid, noortekeskused). Konkursile on oodatud kõik huviringid, mis keskenduvad programmeerimisele, veebidisainile, robootikale, elektroonikale, loodus-, teadus- ja rakendusteadustele või mobiilsete rakenduste loomisele.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!