Parim ülikool on Massachusettsis

3. mai 2013 - Kommenteeri artiklit

Äsja ilmunud maailma ülikoolide 2012. aasta edetabeli esikohale on tõusnud Massachusettsi tehnikainstituut (MIT), kes tõukas mulluse liidri, Cambridge’i ülikooli teisele kohale. Aastaid on esimese ja teise koha pärast võidelnud Cambridge ja Harvard ning Massachusetts on olnud alles 9. kohal.

Maailma kõige tähtsama ülikoolide võrdlustabeli QS World University Rankings koostamisel arvestatakse kuut kriteeriumi: akadeemilist mainet, rahvusvaheliste õppekavade (õppejõudude) ja üliõpilaste osakaalu, viitamiste hulka teaduskonna kohta (enda ülikooli sisesed viitamised sealjuures ei loe), üliõpilaste arvu õppejõudude kohta ja ülikooli mainet tööandjate silmis.

Kuigi MIT ei olnud neist kuuest üheski esikohal, jõudis ta neljas kriteeriumis esimese 20 hulka ning kõrgeima üldpositsiooni tõi ülikoolile välisõppejõudude osakaalu suurendamine oma koolis.

Edetabelist selgub, et 200 esimese ülikooli seas oli kõige rohkem USA ülikoole – 54 − ja Inglismaa ülikoole – 30. Kuigi Briti ülikoolid olid kõrgetel kohtadel, jäid nad akadeemilise maine järgi reastatuna alles kaheksandale kohale.

Tööandjad hindavad aga enim Austraalia ülikoole, seejärel tulevad Inglismaa ja Jaapan ning esiviisikusse mahuvad veel Hiina ja Kanada ülikoolid. Kõige rohkem viidatakse Ameerika ja Šveitsi ülikoolidele. Rahvusvahelisi õppekavu pakuvad aga enim Hiina ülikoolid.

www.guardian.co.uk


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!