Soomes naaseb vallandatud õpetaja tööle

10. mai 2013 - Kommenteeri artiklit

Õpilase sööklast välja tõuganud õpetaja Antti Korhonen saab tagasi tööle asuda.

Ametiühingu toetuse tulemusel tühistas Helsingi haridusosakond aprilli alguses tehtud Antti Korhoneni vallandamisotsuse. Otsus tühistati häältega 10:0.

Haridusameti juhi Outi Alanko-Kahiluoto sõnul taheti otsusega näidata, et tänapäeval tasub Soomes õpetaja olla. Samas paneb seadus paika õpetaja võimupiirid. Vägivald ei ole õigustatud ja seetõttu tehti õpetajale kirjalik hoiatus.

Veel ei ole teada, kas Korhonen läheb tagasi Alppila põhikooli või valib mõne teise haridusasutuse.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!