TÜ loodusmuuseumil valmis õpetajatele keskkonna-, toidu- ja terviseainete käsiraamat
Tartu Ülikooli loodusmuuseumil on valminud käsiraamat, mis jagab soovitusi ja ideid, kuidas käsitleda põhikoolis ja gümnaasiumis lõimitult toidu-, tervise- ja keskkonnateemasid, teatas muuseumi projektijuht Eva-Liisa Orula.
Käsiraamatus keskendutakse sellistele teemadele nagu saasteained toidus; toidu olelusring ja keskkonnamõju; toidu, tervise ja keskkonnaga seotud mõistlike valikute tegemine ning Läänemeri ja toidu tootmine. Õppematerjal sisaldab juhendeid õpetajale ning töölehti ja rühmatööülesandeid õpilastele.
Külli Relve koostatud materjal “Läänemere keskkond, toit ja tervis: harjumustest teadlikkuseni. Õpetaja käsiraamat” on vabalt allalaetav siit . Käsiraamat põhineb loodusmuuseumi koostatud toidu- ja keskkonnateemalistel veebirakendustel, mis on kättesaadavad veebilehel http://foodweb.ut.ee/.
Augustis ja septembris toimuvad Tartus ja Pärnus õpetajatele ka valminud õppevahendeid tutvustavad seminarid.
Õppematerjalid loodi projekti “FOODWEB – Läänemere keskkond, toit ja tervis: harjumustest teadlikkuseni” raames. Projekti kaasrahastab Euroopa Regionaalarengu Fond läbi Kesk-Läänemere INTERREG IV A 2007-2013 programmi.