TÜ loodusmuuseumil valmis õpetajatele keskkonna-, toidu- ja terviseainete käsiraamat

29. mai 2013 - Kommenteeri artiklit

Tartu Ülikooli loodusmuuseumil on valminud käsiraamat, mis jagab soovitusi ja ideid, kuidas käsitleda põhikoolis ja gümnaasiumis lõimitult toidu-, tervise- ja keskkonnateemasid, teatas muuseumi projektijuht Eva-Liisa Orula.

Käsiraamatus keskendutakse sellistele teemadele nagu saasteained toidus; toidu olelusring ja keskkonnamõju; toidu, tervise ja keskkonnaga seotud mõistlike valikute tegemine ning Läänemeri ja toidu tootmine. Õppematerjal sisaldab juhendeid õpetajale ning töölehti ja rühmatööülesandeid õpilastele.

Külli Relve koostatud materjal “Läänemere keskkond, toit ja tervis: harjumustest teadlikkuseni. Õpetaja käsiraamat” on vabalt allalaetav siit . Käsiraamat põhineb loodusmuuseumi koostatud toidu- ja keskkonnateemalistel veebirakendustel, mis on kättesaadavad veebilehel http://foodweb.ut.ee/.

Augustis ja septembris toimuvad Tartus ja Pärnus õpetajatele ka valminud õppevahendeid tutvustavad seminarid.

Õppematerjalid loodi projekti “FOODWEB – Läänemere keskkond, toit ja tervis: harjumustest teadlikkuseni” raames. Projekti kaasrahastab Euroopa Regionaalarengu Fond läbi Kesk-Läänemere INTERREG IV A 2007-2013 programmi.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!