Valgamaa kutseõppekeskus allkirjastas LogOnTrain projekti lepingu

10. mai 2013 Hele Heletäht Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialist - Kommenteeri artiklit

Valgamaa kutseõppekeskuse direktor Laur Speek allkirjastas 29. aprillil Eesti-Läti-Venemaa piiriülese koostöö tehnilises sekretariaadis lepingu, mille alusel viiakse ellu projekt „Logistics and Overland Transport Network for Training ‘Blue Collars’”. Projekti nime akronüüm on LogOnTrain.

Projekt ongi mõeldud transpordi ja logistika erialade väljaõppe edasiarendamiseks piiralade kutseõppeasutustes, et valmistada senisest paremini ette rahvusvahelist ja piiriülest transporti, logistikat ja kaubandust tundvaid spetsialiste. Projekti sisu on nüüdisajastada vastavaid õppekavasid, tõsta õpetamise taset, tuua õppesse enam infotehnoloogiapõhiseid vahendeid, arendada välja koostöövõrgustik ning viia Valgas läbi suur rahvusvaheline logistika ja transpordi konverents. Projekti kogumaht on 452 000 eurot, kusjuures Eesti-Läti-Venemaa piiriülese koostöö programm võtab 90% kuludest enda kanda. LogOnTrain projekt viiakse ellu 20 kuu jooksul.

Projekti juhtpartner on Valgamaa kutseõppekeskus. Teised partnerid on SA Valgamaa Arenguagentuur, Lätist Riia riiklik tehnikum ja Läti transpordi arengu ja koolituse assotsiatsioon ning Venemaalt Peterburi raudteetranspordi ülikool, Peterburi telekommunikatsiooni ülikool ja Loode-Venemaa logistika arengu- ja teabekeskus ILOT.

Valgamaa kutseõppekeskuse esitatud LogOnTrain projekt valiti välja teises taotlusvoorus enam kui 330 projektiidee hulgast.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!