2013. aasta haridusjuht on Nadežda Tšerkašina

17. juuni 2013 - Kommenteeri artiklit

Juba kaheksandat aastat järjest valiti Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainor (EEK) eestvedamisel aasta haridusjuht, kelleks tänavu nimetati Narva Humanitaargümnaasiumi direktor Nadežda Tšerkašina, teatas Mainori esindaja.

Nadežda Tšerkašina on kindla käega tasakaalukas koolijuht, kes hindab mitmekülgset haridust. Tema eestvedamisel on koolis varajased keelekümbluse klassid, kool rakendab õppeprotsessis LAK-õppe põhimõtteid ning aktiivselt e-õpet. Koolis on loodud tingimused eesti keele, võõrkeelte ja reaalainete süvaõppimiseks, humanitaargümnaasium oli ka üks esimestest Narva koolidest, mis läks üle eestikeelsele aineõppele.

Tšerkašina on aktiivselt osalenud SA Archimedese haridusjuhtide programmis Keeleõpe mentori abil, erinevatel koolitustel nii Eestis kui välismaal ning arendab aktiivselt rahvusvahelist koostööd USA, Suurbritannia, Venemaa ja Taani saatkonnaga. Aastal 2013 osales ta riikliku lõimumiskava koostamisel valdkondliku töörühma juhina, koordineerides ja analüüsides selle tegevust. Tšerkašina aitas kaasa ka Ida-Virumaa arengukava 2014-2020 koostamisele. Nadežda Tšerkašina on Narva hariduskomisjoni juhataja, kes panustab Narva linna arendustegevusse.

Tiitel ja auhind, milleks oli iPad 3, anti üle 15. juunil Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainor lõpuaktusel Estonia kontserdisaalis. „Selle väärika aunimetuse eesmärk on väärtustada ning avaldada avalikku tunnustust inimesele, kes on oma tööalase ja ühiskondliku tegevusega silma paistnud haridusvaldkonna arendamisel, tõstnud haridusasutuste mainet ja toonud oma haridusasutusele tuntust,” sõnas EEK rektor Krista Tuulik.

Sel aastal nimetati üle Eesti üheksa nominenti: Lili Saksing (Kehtna Kunstide Kooli direktor), Kalmer Sarv (Urvaste Kooli direktor), Ale Sprenk (Krabi Põhikooli direktor), Katrin Ohakas (Mammaste Lasteaed-Algkooli direktor), Evi Kraan (Tallinna Tondi Põhikooli direktor), Nadežda Tšerkašina (Narva Humanitaargümnaasiumi direktor), Galina Golitsina (Narva lasteaia Sädemeke direktor), Margot Fjuk (Tartu lasteaia Ristikhein direktor) ja Ellu Rusi (Türi Ühisgümnaasiumi direktor).


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!