Avalöök õpetajahariduse uuendustele

21. juuni 2013 Sirje Pärismaa - Kommenteeri artiklit

Tänavu sügisel alustavad kõik Tartu ülikoolis õpetajaks õppijad uutel, praktika- ja seminaririkastel intensiivsetel õppekavadel. Kuna õppe sisus ja vormis on palju uut, tutvustas TÜ Pedagogicum üliõpilastele, õpilastele ja linnarahvale suuri muutusi uutmoodi – sportliku rongkäiguga läbi õpetajahariduse kantside.

Enam kui neljakilomeetrise rongkäigu eestvedaja, Pedagogicumi juhataja Margus Pedaste sõnul on uued ained ja õppejõud, kes õpetavad suhtlema, kavandama, õpetama, uurima ja juhtima. Uue mõõtme õpetajaharidusele annab ka koostöö innovatsioonikoolidega.

 

 

„Õpetajahariduse kutseõpingute uuendamisel on ületatud teaduskondadevahelised barjäärid ja nüüd suudame üles ronida kas või suurtest mägedest,” arvab Margus Pedaste (ees paremal). Foto: Rein Murakas

„Õpetajahariduse kutseõpingute uuendamisel on ületatud teaduskondadevahelised barjäärid ja nüüd suudame üles ronida kas või suurtest mägedest,” arvab Margus Pedaste (ees paremal). Foto: Rein Murakas


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!