Lepatriinu lapsed joonistasid „Juttu jänesepojast, kes ei tahtnud magama jääda”

10. juuni 2013 Svetlana Roht, Helle Paatsi Näituse korraldajad, Põlva lasteaia Lepatriinu õpetajad - Kommenteeri artiklit

Kuni 20. juunini 2013 saavad Põlva lasteaia Lepatriinu lapsed, töötajad ja külalised vaadata laste joonistuste näitust, mis on pühendatud Ellen Niidule. Nimekas lastekirjanik ja luuletaja tähistab suvel oma 85. sünnipäeva.29.05.2013 020

Üleskutse osaleda näitusel said Lepatriinu nime kandvad lasteaiad üle Eesti: Sõmerpalu, Tallinna, Kehra, Ilmatsalu, Kohtla-Järve, Rummu ja Põlva. Nimetatud lasteaedadest saabusid joonistused teemal „Jutt jänesepojast, kes ei tahtnud magama jääda”, viiest Lepatriinust, kokku 51 laste joonistust.

Teema valik ei olnud juhuslik – 1967. aastal ilmunud proosajutt on olnud lemmikuks mitme põlvkonna lastele. Jutus on palju tegelasi, kasvatuslikud ja õpetlikud nüansid, põnevad metafoorid ja kordused, mis lastele väga meeldivad. Omal kohal on huumorinoot. Aegumatuna tundub laste õhtune magamajäämise teema.

Ellen Niidu loomingut on tõlgitud vene, leedu, läti, gruusia, kasahhi, moldova, ungari, tšehhi, soome, itaalia ja esperanto keelde. Omakorda on Ellen Niit tõlkinud võõrkeelset loomingut eesti keelde.

Juulis loodame armastatud kirjanikku-luuletajat üllatada näitusel osalenud parimatest joonistustest kokkupandud albumiga ja anda Ellen Niidule võimaluse lugeda „Juttu jänesepojast, kes ei tahtnud magama jääda” setukeelset varianti.

Pärandame pärandiaastal armsa jutu laste-laste-lastele. Aitäh kõigile Lepatriinu lasteaedade pisi-triinudele ja juhendajatele, kes näitusel osalesid!

29.05.2013 019


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!