Narva jätab koolidirektorid põhimõtte pärast vallandamata

9. juuni 2013 - Kommenteeri artiklit

Narva võimud keelduvad sisuliselt allumast keeleinspektsioonile, kes nõuab puuduliku keeleoskusega direktorite vallandamist. Samas püütakse anda neile veel võimalusi oma keeleoskust seadusega nõutud tasemele upitada, kirjutab ajaleht Põhjarannik.

Narva linnavolikogu esimees Aleksandr Jefimov, elukutselt jurist, ütles Põhjarannikule, et tema ei nimetaks toimuvat seaduslikule nõudmisele mitteallumiseks. “See on püüe säästa kahjust Narva haridussüsteemi, soov jätta tööle kogenud ja haritud spetsialistid, kes on end heast küljest näidanud.”

Keeleinspektsiooni ettekirjutuse täitmatajätmise eest tuleb linnal kui “ebaseaduslike” koolidirektorite tööandjal maksta 640 eurot sunniraha, mis on seadusega lubatud sunniraha ülemmäär.

Pikemalt saab lugeda siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!