Toompeal tähistatakse Eesti lipu päeva

3. juuni 2013 - Kommenteeri artiklit

Teisipäeval, 4. juunil möödub 129 aastat sinimustvalge lipu pühitsemisest Otepääl. Riigikogu juhatus ja Eesti Lipu Selts kutsuvad rahvast üles kogunema sel puhul kell 7 Toompeale Pika hermanni jalamile Eesti riigilipu pidulikule heiskamisele, teatas Eesti Lipu Selts.

Pidulikul lipuheiskamisel Toompeal Kuberneri aias osalevad koorid, Kaitseväe orkester, Kaitseliit nelja liputoimkonnaga, skaudid ja gaidid ning paljud seltsid ja ühingud oma lippudega.

Kõnesid peavad riigikogu esimees Ene Ergma, EELK peapiiskop Andres Põder, Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili ning Eesti Lipu Seltsi esimees Trivimi Velliste.

Kõlab riigihümn, “Hoia, Jumal, Eestit” ning “Eesti lipp”.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!