Viljandi kultuuriakadeemia ansambel pälvis Saksamaal auhinna

5. juuni 2013 - 1 Kommentaar

Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia jazz-vokaalansambel Mixtet saavutas nädalavahetusel Saksamaal Leipzigis rahvusvahelisel a capella ansamblite konkursil teise koha ning sai kutse anda Saksamaal tuleval aastal täispikk kontsert, teatas akadeemia esindaja.

30. maist 2. juunini toimunud finaalvõistlusel pälvitud auväärset kohta jagati Gruusia vokaalansambliga The Quintessential Five (Tbilisi).

Konkursil osalesid vokaalansamblid Saksamaalt, Venemaalt, Poolast ja Gruusiast.

Ansamblis laulavad Laura Junson, Maria Gertsjak, Eva-Lotta Vunder, Kristjan Ilumäe, Teet Kaur, Veljo Poom. Ansamblit juhendab Sirje Medell. Mixtet esitas konkursil kultuuriakadeemia tudengi Kaarel Kuuse loo “Lähedus”, Raimond Valgre “Lohutab mind mu bajaan” (arranžeerinud Sirje Medell), C. Basie Splanky (arr. Th. Sulamanidze, TÜVKA) ning Peetrist pärit rahvalaulu “Kutse Jaanitulele” (arr. T. Kaur).

Konkursi žüriisse kuulusid Stephen Conolli (The King Singers), Mitos Andaya Pensilvanina (USA vokaalmuusika professor ning vokaalansamblite ja  koori juhendaja, jazzmuusika õppejõud), Holger Krause (Saksamaa vokaalansambli Amacord laulja ja meistriklassides koolitaja) ning Martin  Hoffmeister (televisooni, raadio ja vokaalmuusika festivalide produtsent).

Žürii tõstis esile ansambli head vokaalikäsitlust, intonatsiooni täpsust ja häälte sulandumist, oskust teineteist kuulata ja esitatavat muusikat mõista, esitada võrdselt hästi erinevaid stiile. Hindas kõrgelt maitsekaid, aga lauljatele nõudlikke seadeid, mille vastu tundsid huvi ka Saksamaa kirjastajad.

Konkursi lõppkontserti on võimalik järelkuulata veebis aadressil: http://www.mdr.de/mdr-figaro/ipg/index.html .

Mixteti osalemist konkursil toetasid Eesti Esitajate Liit, Viljandi linn, TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Viljandi kultuuriakadeemia ansambel pälvis Saksamaal auhinna”

  1. rein ütleb:

    tublid ja edu neile

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!