Eesti noored käisid kutsehariduse olümpial

8. juuli 2013 - 1 Kommentaar

Esmaspäeval, 8. juulil saabuvad Saksamaalt ülemaailmselt kutsehariduse olümpialt WorldSkills 2013 kümme Eesti meistrit, teatas SA Innove pressiesindaja. Eestlastest parim oli Võrumaa Kutsehariduskeskuse noor tisler Rain Toming, kes tuli üldarvestuses oma erialal 11. kohale ja pälvis sellega „Best of Nation” medali.

Tomingu sõnul oli võistluste eel tema peamine eesmärk jõuda pingelises olukorras valmis oma võistlustöö, milleks oli puhvetkapp. „Olen väga rahul, sain väga hea koha ja suure kogemuse,” ütles ta. Toming lisas, et võistlus läks igati korda ja nüüd tuleb saadud kogemust igal võimalusel kasutada.

Üleilmsetel kutsemeistrivõistlustel panid end proovile noored meistrid ametikoolidest üle Eesti. Võistlustulle astusid kaheksa eriala kutseõppurid: trükkal, mehhatroonikud, maastikuehitajad, florist,  mööblitisler, plaatija, ehitusviimistleja ja infotehnoloog.

42. WorldSkills toimus 2.–7. juulil Saksamaal Leipzigis. Sel aastal osales 52 riiki ja omavahel võtsid mõõtu 1046 õpilast. Eesti osales SA Innove eestvedamisel neljandat korda.

WorldSkills toimub iga kahe aasta tagant ning on noortele üheks tähtsaimaks kutseoskuste testimise ja näitamise proovikiviks. Võistlused kestavad mitu päeva ning igal võistlusalal hindavad kohtunikud nii tehnilist sooritust, meeskonnatööd kui ka suhtlemist ja oskust projektidega töötada.

Lisainfot WorldSkillsi kohta leiab aadressilt: http://www.worldskillsleipzig2013.com/en/.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Eesti noored käisid kutsehariduse olümpial”

  1. Jälgija ütleb:

    Mitme võistleja hulgast see 11. koht saadi? Ja mida tegid teised Eesti võistlejad?

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!