Mereakadeemia päästab TTÜ kolledžina jätkamine

31. juuli 2013 - Kommenteeri artiklit

Kõnelused Eesti Mereakadeemia ühendamise asjus Tallinna Tehnikaülikooliga käivad juba aastaid, tõenäoliselt ühinetakse 2014. aasta sügisel, kirjutab ajaleht Postimees.

Haridus- ja teadusministeeriumi kõrghariduse osakonna juhataja Mart Laidmetsa sõnul on merendus tõsine valdkond ning koos majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ja TTÜ esindajatega kohtudes leiti, et ühinemine TTÜ-ga oleks praeguses olukorras ainuvõimalik lahendus.

Laidmets ütles ajalehele, et kõrghariduse andmiseks on vaja ressursse ning mereakadeemia eraldi üksusena jätkamine on tulevikus väga keeruline. Mereakadeemias on palju tehnilisi erialasid, milleks on Tallinna Tehnikaülikoolil pädevus olemas.

Ta lisas, et TTÜ pole EMERA ühinemisettepanekut sugugi otsekohe vastu võtnud, vaid tegi eelnevalt väga põhjaliku analüüsi.

Eesti Mereakadeemia rektor Heiki Lindpere oli algul ühendamise vastu, sest mereakadeemia on midagi omanäolist, mida tunnustab ka Rahvusvaheline Mereorganisatsioon (IMO). „Kui ministeerium meile raha eraldab, kui meist saab TTÜ kolledž, siis mul ei jää mitte midagi muud üle kui ühinemisega nõustuda,” lisas ta.

„Kõik oleneb tingimustest, sest kui kõik meie materiaalsed probleemid lahendatakse ja me saame õppejõudude palgad normaalsele tasemele tõsta, siis miks mitte aktsepteerida ühinemist,” lausus ta.

Pikemalt loe Postimehest.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!