Muusikakeskkooli kammerkoor võitis Austrias koorikonkursi

10. juuli 2013 - Kommenteeri artiklit

Tallinna Muusikakeskkooli kammerkoor võitis Austrias Viinis toimunud rahvusvahelisel noorte muusika festivalil Summa Cum Laude esimese koha koos kõige kõrgema tiitliga (outstanding success). Võisteldi segakooride kategoorias, teatas koori president.

Tallinna Muusikakeskkooli dirigendi Janne Fridolini sõnul tõi festival kokku üle 1300 noore muusiku üle maailma, konkureerisid nii koorid kui ka orkestrid.

„Muusikakeskkooli kammerkoorile, kes antud koosseisus on laulnud vaid kaks aastat, oli see suurepärane tunnustus ning kahtlemata ka edasine motivaator. Konkurss toimus Musikverein´i kuldses saalis, mis on laiemale publikule tuntuks saanud uusaasta kontsertide toimumiskohana, lauljatele pakkus sealses saalis laulmine võimsa emotsiooni,” rääkis Fridolin.

Konkursil esitas koor Arvo Pärdi, Veljo Tormise, Anton Bruckneri, Morten Lauridseni jt loomingut, lisaks anti kaks konkursivälist kontserti Bratislava Kaputsiinide kirikus ja Viini Poistekoori uues kontserdimajas.

Konkursil osalenud kooride ja orkestrite seas olid koorid Hiinast, Iisraelist, Austraaliast, Sloveeniast, Lõuna-Aafrikast, Jaapanist, Saksamaalt, Hollandist/Belgiast ja Soomest.

Tallinna Muusikakeskkooli kammerkoori dirigent Janne Fridolin õpib Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia doktorantuuris Anne Türnpu ja Tõnu Kaljuste juhendamisel. 2010. aastal nimetati Janne Fridolin Eesti Kooriühingu poolt aasta nooreks dirigendiks.

Tallinna Muusikakeskkooli kammerkoor on asutatud 1969. aastal. Kooris laulavad tulevased pianistid, keelpillimängijad, puhkpillimängijad, heliloojad, muusikateadlased, lauljad, koorijuhid ja dirigendid.

1989-2011 oli koori dirigendiks Evi Eespere, alates jaanuarist 2012 on dirigendiks Janne Fridolin ja hääleseadjaks rahvusooper Estonia metsosopranTriin Ella.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!