Parima koolisöökla konkurss tõi osalema 21 kooli 12 maakonnast

29. juuli 2013 - Kommenteeri artiklit

Kaheksandat korda peetaval parima koolisöökla konkursil osaleb tänavu 21 kooli 12 maakonnast. Esmakordselt osaleb neist üheksa, samuti on konkursil esmakordselt esindatud Hiiumaa. Konkursi korraldab Tervise Arengu Instituut (TAI).

Konkursil osalevad Kehra Gümnaasium, Laagna Gümnaasium, Nõmme Põhikool, Rahumäe Põhikool, Tallinna 9. Kool, Kammeri Kool, Tartu Tamme Gümnaasium, Häädemeeste Keskkool, Paikuse Põhikool, Surju Põhikool-Lasteaed, Jõhvi Gümnaasium, Kuressaare Gümnaasium, Luua Algkool, Martna Põhikool, Sõmeru Põhikool, Misso Kool, Parksepa Keskkool, Paide Valla Lasteaed-Kool, Türi Toimetulekukool, Põlva Ühisgümnaasium ja Palade Põhikool, teatas TAI pressiesindaja.

Eesti parim koolisöökla selgub oktoobri lõpus Tallinna toidumessil peetavas finaalis, kus kokkadel tuleb etteantud aja jooksul valmistada koolipäeva näidislõuna ning üks uuenduslik lisaroog. Finaalis osaleb kuus kooli. Millised osalevatest koolidest lõppvõistlusele pääsevad selgub 3. oktoobriks, mil toiduasjatundjatest koosnev žürii on läbi vaadanud ja hinnanud koolidelt eelvooru laekunud materjalid.

Konkursi „Parim Koolisöökla” eesmärk on juhtida avalikkuse tähelepanu koolitoidule ja selle valmistajatele ning tõsta koolikokkade professionaalsust ja koolitoidu kvaliteeti.

Tänavuse konkursi peaauhinnaks on reis Stockholmi GastroNord messile.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!