Rakvere Muusikakooli ansambel andis välja plaadi

29. juuli 2013 - Kommenteeri artiklit

Rakvere Muusikakooli ansambel Kuuskõla ehk Hellika Kallaste, Silja Eigi, Berit Delia Lille, Mariliis Tiiter, Kristi Keir ja Silja Veddel panid plaadile möödunud aastal salvestatud lood. Plaati on võimalik kuulata Lääne-Virumaa raamatukogudes.

Kuuskõlal on iseloomulik mahe ja tütarlapselik kõla ja ühtlane toon. Ansambli juhendaja, laulude seadja ja klaverisaatja on Kelli Pärnaste. Samas koosseisus on tegutsetud kaks õppeaastat ja usutavasti jätkub  koostöö vähemalt kevadeni 2014, kui kolmel lauljal kuuest seisab ees gümnaasiumi lõpetamine.

Plaat on kokkuvõte esimesest hooajast, materjal on salvestatud 2012. aasta kevadel ja sisaldab nii kergemuusika klassikat kui tänapäevaste autorite loomingut – kokku 11 eestikeelset laulu. Enamik seadetest on tehtud just sellele koosseisule. Lähinädalate jooksul jõuab salvestis kõigisse Lääne-Virumaa avalikesse raamatukogudesse, kus soovijatel on võimalik seda laenutada või kohapeal kuulata.

Plaadi andis ansambel välja koos Rakvere kultuurikeskusega, väljaandmist toetas Eesti Kultuurkapital.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!