Algas teaduse populariseerimise auhinnakonkurss

12. aug. 2013 - Kommenteeri artiklit

Eesti Teadusagentuur ja Eesti Teaduste Akadeemia kuulutasid välja Eesti Teaduse Populariseerimise Auhinna 2013 konkursi, mille eesmärgiks on tunnustada neid, kes on edukalt tõmmanud avalikkuse tähelepanu teadusele, teadlastele ja inseneridele ning innustanud noori teaduse ja tehnoloogiaga tegelema.

Auhinnakandidaatideks saab esitada nii teaduse tutvustajaid kui teadust ja tehnoloogiat tutvustavaid ettevõtmisi. Kandidaatide esitamise tähtaeg on 15. september. Konkursi tulemused selguvad 15. novembril teadushariduse konverentsil.

Auhinnad antakse järgmistes kategooriates:

* Tiiu Silla nimeline elutöö preemia pikaajalise süstemaatilise teaduse ja tehnoloogia populariseerimise eest

* Teaduse ja tehnoloogia populariseerimine audio-visuaalse ja elektroonilise meedia abil

* Teaduse ja tehnoloogia populariseerimine trükisõna abil (artiklid, artiklite sarjad, raamatud vms)

* Tegevused/tegevuste sarjad teaduse ja tehnoloogia populariseerimisel

* Parim teadust ja tehnoloogiat populariseeriv teadlane, ajakirjanik, õpetaja vms

* Parim uus algatus teaduse ja tehnoloogia populariseerimisel

Konkursi auhinnafond on 21 500 eurot, sellest elutööpreemia 6500 eurot, teistes kategooriates peapreemia 2200 ja II preemia 800 eurot.

2012. aastal pälvis elutöö preemia teadusajaloo tutvustaja Tullio Ilomets. Parima teadust populariseeriva teadlasena auhinnati 2012. aastal Teadusbussi ja Tähe perepäevade TÄPE eestvedajat Kaido Reivelti. Aastate jooksul on tunnustatud paljusid koole, teiste hulgas Viimsi Kooli ja Konguta Kooli. Parima uue algatuse preemia 2011. aastal on innustanud Eesti Maaülikooli doktorantide algatust „Elus Teadus” juba mitu aastat edukalt ja järjepidevalt teadust populariseerima.

Konkurss toimub Eesti Teaduste Akadeemia ning Eesti teadusagentuuri koostöös juba kaheksandat aastat, konkurssi rahastab haridus- ja teadusministeerium.

Lisainfot leiab veebilehelt: www.etag.ee/teadpop.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!