Avati uus haridusstatistika veebikeskkond

28. aug. 2013 - Kommenteeri artiklit

Haridus- ja teadusministeerium avas täna haridusstatistika visuaalse keskkonna HaridusSILM, mis on kõigile huvilistele kättesaadav siit: http://www.hm.ee/eha/, teatas ministeeriumi pressiesindaja.

Selles on peagi kättesaadav enam kui 860 000 üld-, alusharidust ja keelepoliitikat puudutavat kirjet. Andmed avalikustatakse mitmes etapis ja valdkondade kaupa ning järgmise kahe kuu jooksul lisanduvad ka kõik teised muud HTM-i valdkondi käsitlevad statistilised andmed. Järgmise paari kuu jooksul avab ministeerium igal nädalal uut infot – sh õpetajate palgastatistika, kõrghariduse, kutsehariduse, teaduse jt näitajad.

Keskkonna eesmärk on anda kõigile inimestele kasutajasõbralik juurdepääs haridusandmetele ning võimalus soovi korral ise koostada statistilisi aruandeid.

Ministeeriumi andmetel loodi HaridusSILM, sest huvi haridusnäitajate vastu on suur. Andmed peavad olema lihtsasti leitavad ning võimalikult kergesti mõistetavad. Portaal annab vastuseid näiteks küsimustele, kui palju on mõnes koolis õpilasi, millist omavalitsusest või maakonnast põhikooli järel enim ära minnakse. Saab uurida, milliste piirkondade noored kuhu edasi õppima suunduvad. Lapsevanemad saavad uurida kodukoha koolide tausta ning võrrelda neid erinevate näitajate alusel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!