Eesti Maaülikooli pereülikool laieneb Tallinna

15. aug. 2013 - Eesti Maaülikooli pereülikool laieneb Tallinna kommenteerimine on välja lülitatud

Septembrist jätkub Eesti Maaülikooli eelmisel aastal käivitatud ning menukaks kujunenud pereülikool, kus uuel õppeaastal hakkavad õppepäevad toimuma ka Tallinnas, teatas EMÜ pressiesindaja.

„Pereülikool on hea koosõppimise võimalus kogu perele. Ajal, mil anname täiskasvanutele uusi teadmisi akadeemilistes loengutes, toimuvad lastele huvitavad praktilised töötoad ja õppekäigud,” selgitas pereülikooli eestvedaja ning EMÜ avatud ülikooli juhataja Riin Kikkas. „Ühest küljest aitab see põlvkondi omavahel liita, teisest küljest on pereülikoolis oluline koht ka akadeemilisel haridusel – äratada lastes huvi õppimise ja teaduse vastu läbi ise tegemise ja isikliku kogemuse.”

Eelmisel aastal toimunud õppepäevade teemaderingi kuulusid nii aiandus, loomad, energiatõhusus kui ka näiteks pere eelarve koostamine. Uuel õppeaastal räägitakse maast ja metsast, linnaruumist ja loomadest, aga ka tervislikust toidust ning suhetest perekonnas.

Õppepäevad toimuvad Tartus septembrist maini iga kuu teisel laupäeval ning Tallinnas oktoobris, novembris, märtsis ja aprillis kuu viimasel laupäeval kella 11–14.

Lisainfot leiab siit.