Eesti noored tõid Jaapanist geograafiaolümpiaadilt medaleid

5. aug. 2013 - Kommenteeri artiklit

Eesti noored tõid Jaapanist Kyotost rahvusvaheliselt geograafiaolümpiaadilt hõbe- ja kolm pronksmedalit, teatas Tartu Ülikooli pressiesindaja. Kokku jagati välja 11 kuldmedalit, 21 hõbemedalit ja 31 pronksmedalit. 

Rahvusvahelisel geograafiaolümpiaadil esindasid Eestit Uku-Kaspar Uustalu, Jaan Toots, Kristjan Täll Tallinna Reaalkoolist ja Kaur Aare Saar Hugo Treffneri Gümnaasiumist. Riikide arvestuses oli Eesti seitsmes. Võistles 126 õpilast 32 riigist.

Võistlusprogramm koosnes kirjalikust tööst (40%), välitööst (40%) ja multimeedia testist (20% lõplikust skoorist). Kirjalik töö koosnes kuuest osast: turism ja looduskaitse, vulkanoloogia, linnakorraldus, maailma energia tootmine, kliimamuutus ning maailma areng.

Välitöö sisaldas kaardistamist ja strateegilise planeerimise ülesannet rõhutades vee tähtsust linnas.

Üldkokkuvõttes parimateks osutusid: Wong Singapurist, Manea Rumeeniast ja Seržāns Lätist.

Uku-Kaspar Uustalu saavutas üldkokkuvõttes 15. koha ja hõbemedali. Kaur Aare Saar teenis 54. koha ja pronksmedali. Jaan Toots paiknes lõpuks 57. positsioonil, mis andis pronksi. Kristjan Täll lõpetas võistluse 63. koha ja pronksiga. Eesti võistkonna mentor oli Tallinna Ülikooli teadur Anu Printsmann.

Eesti võistkond jõuab Tallinna lennujaama 8. augustil kell 17.30.

Võistlejate osalemist rahvusvahelistel olümpiaadidel toetab haridus- ja teadusministeerium ning koordineerib TÜ teaduskool.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!