Eesti vene koolide õpetajad pidasid Narvas konverentsi

26. aug. 2013 - Kommenteeri artiklit

Esmaspäeval peeti Tartu Ülikooli Narva kolledžis 14. korda venekeelsete koolide õpetajate konverentsi, millel osales üle 400 õpetaja ning delegatsioon Pihkvast. Traditsiooniliselt keskendub konverents riigi hariduselu ühele sõlmküsimusele, seekord oli teemaks sise- ja välishindamisele uute riiklike õpekavade valguses, teatas haridus- ja teadusministeeriumi pressitalitus.

Konverentsil osales ka haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo. Põhiettekande pidas välishindamisosakonna nõunik Maie Kitsing. Üldhariduse väljakutseid uuel akadeemilisel aastal tutvustas ministeeriumi üldharidusosakonna juhataja Irene Käosaar. Lisaks esinesid Eesti eri piirkondade tegevõpetajad.

Üldhariduskoolide ja koolieelsete lasteasutuste õpetajate kõrval said sõna ka Tartu Ülikooli, Tallinna Ülikooli ja Tallinna Tehnikaülikooli õppejõud. Konverentsi külalisteks oli Pihkva oblasti haridusministri Aleksander Sedunovi juhitud delegatsioon.

Ettekandeid ja diskussiooni peeti järgmistel teemadel: õppeasutuse sisehindamise süsteem (töökogemuse alusel), hindamise põhimõtted sihtkeelse aineõppe kontekstis, motivatsioonisüsteemide väljatöötamine õpetaja ja juhtkonna meeskonnatöös, kujundav hindamine, õpiraskustega lapse toetamine õppetöös hindamise kaudu, andekate laste loovuse toetamine õppetöös hindamise kaudu.

Narva konverents on suurim mitmekeelsete koolide õpetajate konverents Eestis.

Konverentsi korraldab Tartu Ülikooli Narva kolledž koostöös haridus-ja teadusministeeriumiga.

Lisainfot konverentsi kohta leiab siit: http://www.narva.ut.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!