Kooli alguseni on jäänud nädal

23. aug. 2013 Tiina Vapper - Kommenteeri artiklit

Kata Mai Kruusist saab sügisel koolilaps. Ta hakkab õppima Tallinna Mustamäe gümnaasiumis, samas koolis, kus käib tema õde, kes läheb kolmandasse klassi.

Kata Mai ootab esimest koolipäeva juba väga. Ta paneb selga valge pluusi ja musta seeliku ning pärast aktust lähevad nad kogu perega – ema, isa, õde, väike vend ja tema – restorani sööma ja kooli algust tähistama.

Kata Mai tahab koolis hästi õppida. Tema ema õppis samuti hästi, lõpetas kooli hõbemedaliga ja sai hambaarstiks. Kata Mai oskab juba päris hästi lugeda, trüki- ja kirjatähtedega kirjutada ja arvutada. Ta on käinud eelkoolis ja näinud, kuidas õde õpib. Kooliasjadega on ta juba üsna kursis.

Ranits on Kata Mail juba olemas. Ta on rahul, et vanemad lubasid valida just sellise, mis talle kõige rohkem meeldis – kott on sinakashall, lilleline ja nii suur, et kooliasjad ja tantsutrenni riided mahuvad lahedasti ära. Aga veel on terve hulk asju, mida esimese klassi laps kooli minnes vajab. Neid Kata Mai täna koos isaga ostma tuligi.

Pinali valis ta juba välja. Sellise, mis natuke sädeleb ja kuhu mahub palju pliiatseid. Õde on talle rääkinud, et esimeses klassis peab kirjutama hariliku pliiatsiga, alles siis, kui juba tähed juba ilusamini välja tulevad ja palju vigu ei ole, lubab õpetaja tindipliiatsi kasutusele võtta.

Isale pinal meeldib, ta arvab, et selle võiks osta küll. Vihikute valik aga võtab mõlemal silmade eest kirjuks: Lotte-vihikud, Hello Kittyd, kurjad linnud ja Kättemaksukontor, mis on praegu laste suur lemmik. Ka Katale meeldib. Veel tahaks ta öökullidega lugemispäevikut, savi, plastiliini, kustutuskummi, teritajat, pintsleid, veetopsi, lauakatet, siksak-kääre … Vahutemplid võiks isa väikevennale osta, vend rõõmustaks kindlasti.

Isa ohkab. Ja mõtleb – miks mitte homme koos emaga uuesti poodi tulla, tema teab kindlasti kõige paremini, mida kooliks vaja. Praegu lähevad isa ja tütar hoopis papagoi jaoks seemneid ostma. Tegelikult on kooli alguseni aega veel terve nädal.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!