Kristjan Jaagu stipendiumiprogramm peab juubelit

28. aug. 2013 - Kommenteeri artiklit

Kristjan Jaagu stipendiumiprogrammi kaudu on kümne aasta jooksul stipendiumi saanud 1890 üliõpilast ja õppejõudu. Kõige rohkem stipendiume on saanud doktorandid (1106), järgnevad magistrandid (587) ning õppejõud ja teadustöötajad (197), teatas SA Archimedes.

„Tänaseks on Kristjan Jaagu stipendiumiga uute teadmiste poole rännanud paartuhat üliõpilast ja Eestis võiks selle tuntust ka Erasmusega võrrelda. Pealegi teevad kaks programmi omavahel koostööd, sest tihti kasutatakse Kristjan Jaagu õpinguteks Erasmuse platvormi,” sõnas SA Archimedes juhatuse esimees Rait Toompere.

Toompere sõnul on programmi tulemuslikkuse hindamine näidanud, et Kristjan Jaagu stipendiumiprogramm on paindlik, kuluefektiivne ja üliõpilaste seas populaarne. Nüüd mõeldakse, kuidas kõrgharidusmaastikul toimuvate muutustega veel paremini kaasas saaks käia.

Esimesed Kristjan Jaagu stipendiumi taotlusvoorud kuulutati välja 1. juuni 2003 tähtajaga kahes kategoorias: välissõidud (3-21 päeva kestvad lähetused) ja osaline õpe (välisõpingud 1-5 kuud). Aasta hiljem lisandus tasemeõppe stipendium, millega toetatakse välisõpinguid ühe akadeemilise õppeaasta ulatuses.

Alates 2012. aastast on Kristjan Jaagu stipendiumide nime alla koondunud ka täismahus doktorantide stipendium (endine riikliku koolitustellimuse stipendium doktoriõpinguteks välismaal).

Kümne aasta jooksul on välja kuulutatud  69 taotlusvooru ja esitatud 4659 taotlust.

Programmi sünnipäeva tähistatakse neljapäeval, 29. augustil Tallinnas Eesti teaduste akadeemia saalis piduliku vastuvõtuga Kristjan Jaagu endistele ja praegustele stipendiaatidele, nõukogu liikmetele ning teistele programmiga seotud asjaosalistele.

Lisainfot Kristjan Jaagu stipendiumide kohta leiab siit: www.archimedes.ee/stipendiumid.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!