Loomemajanduskeskuses on avatud kaks uut näitust

1. aug. 2013 - Kommenteeri artiklit

Tartu Loomemajanduskeskuses on avatud kaks uut näitust: kohvikus Spargel näeb Kadri Toomi näitust “botaanilised” ning Trepigaleriis Tartu Kõrgema Kunstikooli graafikaõppejõudude Eve Eesmaa, Kristjan Alliku ja Tarrvi Laamanni ühisnäitust „Trep3”.

Kadri Toomi näitusetööd on inspireeritud 19. sajandi lõpust pärit dagerrotüüpia tehnikas pildistatud portreedest. Kuna sel ajal oli fotografeerimine pikk ja piinarikas protsess, leiab piltidelt pinges ja põrnitseva silmavaatega inimtüüpe. Kunstniku kogus on portreid sajanditagusest ajast. Näitusel näeb remikse botaanilistest joonistustest ja portreefotost. Inimtüübid on läbi põimunud taimemotiividega, viidates inimese kaduvusele, muundumisele ja edasisele elutsüklile flooras.

Trepigaleriis eksponeeritaval Eve Eesmaa, Kristjan Alliku ja Tarrvi Laamanni ühisnäitusel „Trep3” saab tutvuda erinevate graafikatehnikatega. Eve Eesmaa tööd on fotopõhises intaglio-type sügavtrükitehnikas. Kristjan Alliku tööd on linoollõikes ja Tarrvi Laamanni tööd puulõiketrükis, mis mõlemad on kõrgtrükitehnikad.

Näitused jäävad avatuks kuni septembri alguseni.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!