Millest kirjutab 30. augusti Õpetajate Leht?

29. aug. 2013 - Kommenteeri artiklit

Hariduse surm

Tallinna ülikooli reklaamiõppejõud Linnar Priimägi kirjutab uue õppeaasta alguse puhul Õpetajate Lehes, et kui see tema teha oleks, siis keelaks ta igasuguse e-õppe. „Selle värdvormi edendajad ka Tallinna ülikoolis kuulutaksin ma rahvavaenlasteks,” kirjutab Priimägi. „Nood e-õppe tegelased ei taipa ju vähimatki mälu mehhanismidest. Kasvatus sünnib inimsuhtluse pinnal. Mitte ükski arvuti ei suuda kedagi kasvatada.”

Priimäe hinnangul kujundatakse Eestis ja kogu maailmas ülikoolidest haridusvabrikuid, kust anonüümsed õppeautomaadid väljastavad standardset masstoodangut. „See on hariduse surm,” teatab Priimägi.

 

Viimase hetke tööpakkumised koolides

Koolidirektorid teevad viimaseid pingutusi, et leida puuduvaid õpetajaid, kirjutab Õpetajate Leht. Kuulutusteportaalides pakutakse tööd kümnetele õpetajatele. Tööotsijaid on märksa vähem ja enamasti soovivad nad anda üksnes eratunde. Värske Õpetajate Leht annab põhjaliku ülevaate vabadest töökohtadest koolides.

 

Pane mure kiiresti käest ära!

Mart Reiniku kooli klassiõpetaja Tuuli Hiiesalu kirjeldab, kuidas ta osales stressi uuringus ja mida ta enda kohta selle uuringu tulemusena teada sai. „Stressi ja muredega on nagu veeklaasi käes hoidmisega,” kirjutab Hiiesalu. „Lühikese aja jooksul ei tee nad midagi, kui neist aga pikemalt kinni hoida, hakkavad nad koormama ja haiget tegema. Seepärast tulebki kohe õppeaasta algusest ka pisikestest muredest võimalikult kiiresti lahti saada.”

 

Boris Jeltsin taas Tallinnas

„Mälestustahvli paigaldamine Venemaa esimesele presidendile Boris Jeltsinile Tallinnasse näitab pigem meie tugevust ja meelekindlat suhtumist oma ajalukku kui pugemist Moskva ees,” kirjutab Õpetajate Lehe ajakirjanik Karl Kello.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!