Muinsuskaitseamet ootab konkursile teadustöid

19. aug. 2013 - Kommenteeri artiklit

Muinsuskaitseamet ootab 15. septembrini konkursile teadustöid. Konkursi eesmärk on motiveerida üliõpilasi tegelema muinsuskaitse valdkonda puudutavate teemadega ja uurima riikliku kaitse all olevaid mälestisi, aidates sellega kaasa Eesti kultuuripärandi säilitamisele, teatas ameti pressiesindaja.

Muinsuskaitseamet pakub üliõpilastele muinsuskaitset käsitlevate uurimistööde teemasid, mille järele on praktiline vajadus ning osutab abi teabe kogumisel. Kandideerida saab ka uurimistööga, mille muinsuskaitset puudutav teema on tudengi enda valitud.

Konkursile on oodatud kandideerima Eestis tegutsevate kõrgkoolide üliõpilased ning välisriigis õppivad Eesti Vabariigi kodakondsusega üliõpilased. Konkursile võib esitada kirjatöö, mis on valminud 2012. ja 2013. aastal.

Töid hinnatakse kahes eraldi kategoorias: magistri- ja doktoriõppe ning bakalaureuseõppe tudengite uurimused. Mõlemas kategoorias jagatakse välja kolm preemiat (Magistri- ja doktoriõpe: I preemia 500 eurot; II preemia 300 ja III preemia 200 eurot. Bakalaureuseõpe: I preemia 300 eurot; II preemia 200 ja III preemia 100 eurot). Võitjad kuulutatakse välja oktoobris, kui muinsuskaitseamet tähistab oma 20. aastapäeva.

Töid saab esitada Eesti Teadusagentuuri kodulehel: https://www.archimedes.ee/konkursid.

Lisainfot saab veebiaadressilt: http://muinas.ee/muinsuskaitsetegevus/teadustoode-konkurss või meiliaadressilt:

maria.silla@muinas.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!