Mullitajad võivad olla lapsele ohtlikud

15. aug. 2013 - Kommenteeri artiklit

Tarbijakaitseamet võttis tänavu teises ja kolmandas kvartalis poodidest testimiseks kuus mullitajat, millest neli ei vastanud terviseameti mikrobioloogilise analüüsi tulemusel hügieeni- ja puhtusenõuetele  neis kasutatav vedelik oli saastunud, mis võib kaasa tuua nakatumise bakteritega, teatas ameti pressiesindaja.

Toodetest leiti aeroobseid mesofiilseid mikroorganisme. Kahest tootest lisaks haigusttekitavat bakterit Pseudomonas aeruginosa’t.

„Mänguasjad peavad olema valmistatud nii, et nendega mängimine oleks laste tervisele ohutu. Pseudomonas aeruginosa´t sisaldavad mullitajad kujutavad ohtu laste tervisele, sest bakteritega kokkupuudet ja nakatumist ei saa mänguasjadega mängimisel välistada,” seisab ameti teates.

Pilte ohtlikke aineid sisaldavatest mullitajatest leiab siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!