Õpilasmalevlased lõpetavad suve Lääne-Virumaal

13. aug. 2013 - Kommenteeri artiklit

Teisipäeval algab Lääne-Virumaal Barto Puhkemajas kolmepäevane Eesti Õpilasmaleva kokkutulek. 13.–15. augustini toimuval üleriigilisel kokkutulekul osaleb 40 rühma ehk ligi 600 inimest, kelle hulgas on lisaks Tallinna noortele ka malevlased Põlvamaa, Võrumaa, Viljandimaa ja teistest õpilasmalevatest, teatas SA Õpilasmalev.

Iga-aastast malevasuve lõpetava kokkutuleku üheks eesmärgiks on välja selgitada aasta ühtehoidvaim ja tugevaim rühm sportlike ja loominguliste võistluste kaudu. Tänavu oli üks malevlaste ülesanne panna kokku lühifilm teemal „Kes ei ole malevas käinud, see ei ole elu näinud!”.

„Aastaid on noored pidanud kokkutulekuks ette valmistama etluskava, kuid uuendusi vajab aeg-ajalt nii maleva igapäevane kui ka kokkutuleku kultuuriprogramm, mistõttu said noored oma leidlikkuse proovile panna nii telenovelade kui põnevusfilmide loomisel. Loodame näha kokkutuleku teise päeva õhtul malevlaste huumorisoont ja säravaid ideid hoopis teises võtmes,” märkis SA Õpilasmalev juhataja Maarja Saavik.

Oma parim tuleb malevlastel anda ka võrkpallis, köieveos, teatevõistlusel, rühmalaulu esitamisel ning lipu meisterdamisel.

Kokkutulek ei ole siiski ainult rühmade omavaheline mõõduvõtt. „Noored on kahe kuu jooksul rohinud kilomeetreid peenraid, korjanud tonnides marju, istutanud lugematul hulgal astelpajuistikuid, nüüd on aeg kordaläinud malevasuve ka tähistada ja kõige parem on teha seda ühises malevavaimus – omavahel muljeid jagades ning õhtul Svjata Vatra ja Põhja-Tallinna saatel tantsu lüües,” ütles Saavik.

Õpilasmalev, mille eesmärk on töökasvatus ja sotsiaalse kompetentsi kujundamine, on suunatud noortele vanuses 13–18 eluaastat. Tallinna Õpilasmaleva tegevust kureerib kümnendat aastat SA Õpilasmalev, mille toetajad on Tallinna linn ja Eesti Noorsootöö Keskus.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!