Põhjaranniku kirikutes kõlab hilisõhtuti tšellomuusika

1. aug. 2013 - Põhjaranniku kirikutes kõlab hilisõhtuti tšellomuusika kommenteerimine on välja lülitatud

Tšellist Johannes Sarapuu annab lähinädalail Eesti põhjaranniku küla- ja alevikirikutes seitse tasuta kontserti, mille publik saab soovi korral toetada kirikut ja kogudust või esineja edasisi õpinguid, teatas Corelli Musicu esindaja.

Kontserdid toimuvad neljapäeval, 1. augustil Ilumäe kirikus; reedel, 2. augustil Jõelähtme kirikus; laupäeval,  3. august Viimsi kirikus; pühapäeval,  4. augustil Leesi kirikus; teisipäeval, 6. augustil Kunda kirikus; reedel,  9. augustil Randvere kirikus ning laupäeval, 10. augustil Kuusalu kirikus. Kontserdi algus on kõikjal kell 21.

Esitusele tulevad Johann Sebastian Bachi süidid soolotšellole I-III (BWV 1007-1009).

Johannes Sarapuu alustas tšelloõpinguid kuueaastaselt, pärast Vanalinna Hariduskolleegiumi muusikakooli lõpetamist tšello (õp. Aare Tammesalu) ja klaveri (õp. Anneli Tanksimäe) erialal jätkas ta õpinguid Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias ning alates 2012. aastast Berliinis UdK-s (Universität der Künste) prof.emer. Wolfgang Boettcheri ning prof. Konstantin Heidrichi tšelloklassis. Ta on võtnud tšellotunde ja meistrikursusi nimekatelt pedagoogidelt, osalenud kammermuusika- ja orkestriprojektides ning üleriigilistel noortekonkurssidel, saavutades auhinnalisi kohti nii tšellisti kui ka pianistina. Alates 2008. aastast on ta tegev ka Corelli Barokkorkestris.

Muusikut on koha ja repertuaari valikul inspireerinud peamiselt tõmbekeskustest eemal asuvad väikesed maakirikud, pimedad ja sumedad augustiööd, kirikute küünlavalgus ja ajatu J.S. Bachi muusika.

Rännak põhjarannikule toimub kohalike koguduste ja agentuuri Corelli Music koostöös.

Lisainfot leiab siit: www.corelli.ee.