Rakenduskõrgkoolid alustavad koostööd välistudengite õpetamisel

22. aug. 2013 - Kommenteeri artiklit

Tallinna Tehnikakõrgkool, Sisekaitseakadeemia ja Tallinna Tervishoiu Kõrgkool kirjutasid neljapäeval alla koostöölepingule, mille eesmärgiks on edendada omavahelist koostööd Eestis õppivate välistudengite õpetamisel, teatas Sisekaitseakadeemia pressiesindaja.

Koostöölepingu kohaselt saavad Eestis õppivad välisüliõpilased sooritada vastavalt oma õppelepingule valikaineid oma vastuvõtva kõrgkooli partnerkõrgkoolis. Kolm lepingu allkirjastanud rakenduskõrgkooli tunnustavad vastastikku läbitud õppeaineid ja ainepunkte ning tulemusi käsitletakse samaväärselt  välisüliõpilase vastuvõtvas kõrgkoolis sooritatuga.

Sisekaitseakadeemia rektor Lauri Taburi sõnul avardab koostööleping Eestis õppimise vastu huvi tundvate Erasmuse vahetusüliõpilaste võimalusi. Nüüdsest saavad nad Eestis vajalikke õppeaineid valida kolme rakenduskõrgkooli õppeainete hulgast.

„Näiteks Sisekaitseakadeemiasse õppima tulevatele välistudengitele pakuvad lepinguosaliste koolide puhul huvi erakorralise meditsiini teemad ja tuleohutuse ehitustehnilised küsimused, mida just meie partnerite juures väga heal tasemel õpetatakse,” kirjeldab Tabur koolide vastastikuse koostööhuvi tagamaad.

SA Archimedese hariduskoostöö keskuse kõrghariduse büroo juhataja Terje Kaelepi sõnul on Erasmuse programmi seisukohalt taoline koostöö välisüliõpilaste vastuvõtul väga tervitatav ja muudab Eesti kõrgkoolid Eestisse õppima tulevate vahetusüliõpilaste jaoks senisest veelgi atraktiivsemaks. „Selline lähenemine aitab ka tasakaalustada väljaminevate ja sissetulevate Erasmuse üliõpilaste vooge üksikute kõrgkoolide lõikes,” täiendab Kaelep.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!