Riigigümnaasiumide infoportaal jagab infot nii õpilastele kui ka õpetajatele

27. aug. 2013 - 1 Kommentaar

Haridus- ja teadusministeerium ning riigigümnaasiumid avasid täna ühise infoportaali www.riigigymnaasiumid.ee, kust õpilased saavad teavet, milliseid võimalusi riigigümnaasiumid pakuvad: vastuvõtutingimused, õppesuunad, valikkursused ja tunnivälise tegevuse võimalused, teatas ministeeriumi pressiesindaja.

Ühine infokeskkond on suunatud ka õpetajatele, kes saavad sealt infot töö- ja koolitusvõimaluste kohta ning leiavad tööks vajalikke tugimaterjale.

Portaal sisaldab praeguse seisuga informatsiooni Nõo, Viljandi, Läänemaa, Noarootsi ning Jõgevamaa riigigümnaasiumi kohta. Portaali haldavad koolid ning seda täiendatakse süsteemselt ja pidevalt.

Portaali avamisele järgneb 1. septembril viies riigigümnaasiumis üheaegselt toimuv ühisaktus, mida on kõigil võimalik internetis otseülekandena jälgida. Ülekanne ühisaktusest koos otselülitustega kõiki viide kooli toimub 1. septembril kell 11 nii riigigümnaasiumide kodulehel kui ka uudisteportaalides.

Riik on asunud koostöös kohalike omavalitsustega looma parimate õpetajate ja heade õppimistingimustega puhaste ehk klassikaliste gümnaasiumide (10.–12. klass) võrgustikku. Eesmärk on garanteerida tugeva maakondliku gümnaasiumihariduse säilimine, et lõpetada laste väljavool vaid paari-kolme suuremasse linna. Kõigis Eesti piirkondades elavatele lastele tuleb anda võimalus saada mitmekesises õppekeskkonnas kvaliteetne gümnaasiumiharidus ka oma maakonna piires.

Riigigümnaasiumid võtavad võrdsetel alustel vastu kõiki põhikoolilõpetajaid. Eelmisel aastal avas uksed Viljandi Gümnaasium, tänavu alustavad tööd Läänemaa Ühisgümnaasium ja Jõgevamaa Gümnaasium. Varasemast tegutsevad Nõo Reaalgümnaasium ja Noarootsi Gümnaasium.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Riigigümnaasiumide infoportaal jagab infot nii õpilastele kui ka õpetajatele”

  1. kati ütleb:

    on kohutav, et kuigi meil on lubatud juba aastaid täpitähtedega domdeeninimed, on riigigümnaasiume ühendava domeeni nimeks eesti keelde mittekuuluv sõnavärd

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!