Sagadi metsakeskuses tulevad puupäevad

2. aug. 2013 - Kommenteeri artiklit

Algaval nädalavahetusel, 3. ja 4. augustil kella 11–17 toimuvad Riigimetsamajandamise keskuse Sagadi metsakeskuses kümnendat korda puupäevad, kus põnevat tegevust ja avastamisrõõmu pakutakse igas eas huvilistele. Kõik üritused on külastajatele tasuta, teatas RMK pressiesindaja.

„Kümne aasta jooksul on puupäevadest kujunenud väga populaarne pereüritus, mullu külastas meid 1000 huvilist. Paljud neist osalevad igal aastal ja on peresid, kes käivad lausa mõlemal päeval, et ikka kõigest põhjalikult osa saada,“ kirjeldas RMK Sagadi metsakeskuse juhataja Krista Keedus.

Puupäevad said alguse rahvusvahelisest puuskulptuuride sümpoosionist ning kujunesid sündmuseks, kus huvilistele tutvustatakse kõike metsa, puude ja puiduga seotut.

Tänavu on puupäevadel nii traditsioonilisi tegevusi kui ka üllatusi. Esmakordselt on võimalik mõisapargiga tutvuda kanuusõidul. Metsamuuseumis on avatud näitus selle aasta linnust – nurmkanast. Meisterdamishuvilised saavad punuda laastukorvi, voolida puukoorest laevukest või karjapoisi mängulooma, meisterdada puidust parkimiskella või ehet. Mängude õues ootab eri mõõtu puslesid ja muid mänge, osavat kätt ja teravat silma saab proovile panna täpsussaagimisel. Härrastemaja kutsub ajaloohuvilisi mõisaaegsete retseptidega tutvust tegema. Ravimtaimede saladustesse saab süüvida nii mõisa palkonil kui ka Karepa ravimtaimeaia väljapanekul. Looduskoolis ootab marjamaja ning mõisaaias ja pargis saab üles leida erilise väega taimi. Loomulikult on laste rõõmuks kohal hobuvanker ning kindlasti ei pea puupäevadelt lahkuma tühja kõhuga.

RMK Sagadi metsakeskus on tunnustatud loodusharidus- ja turismikeskus Lääne-Virumaal Sagadi mõisakompleksis. Põhiliselt 18. sajandist pärinev hoonestus koos pargi, tiigi ja aedadega moodustab ühe harmoonilisema ja terviklikuma mõisaansambli Eestis. Sagadi metsakeskust külastas 2012. aastal kokku üle 40 000 inimese Eestist ja välisriikidest üle maailma.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!