Sisekaitseakadeemias algas välistudengitele rahvusvaheline eesti keele kursus

5. aug. 2013 - Kommenteeri artiklit

Sisekaitseakadeemias algas esmaspäeval ERASMUS programmi põhine välistudengite suvekursus, millel õpitakse kolme nädala jooksul eesti keelt ning saadakse osa kohalikust kultuurist ja igapäevaelust. Kursus laiendab silmaringi nii sisejulgeolekualaste teemade, eesti keele ja kultuuri suhtes, teatas kooli pressiesindaja.

Eestisse saabub kolmeks nädalaks 16 välistudengit kaheksast riigist: Saksamaalt, Itaaliast, Slovakkiast, Tšehhist, Türgist, Hispaaniast, Leedust ja Austriast. Lisaks keeleõppele, mida korraldab Sisekaitseakadeemia keelekeskus, saavad noored osa põnevast kultuuriprogrammist. Kursusel saavad osaleda akadeemia partnerkõrgkoolide tudengid.

Välissuhete vanemspetsialisti Kaisa Ellandi sõnul valmistab EILC suvekursus välisüliõpilasi ette järgnevateks semestriteks Eesti teistes kõrgkoolides. „Üliõpilased õpivad 80 akadeemilise tunni jooksul algtasemel eesti keelt. Peamine eesmärk sealjuures on, et nad igapäevases elus hätta ei jääks. Kultuuriprogrammis tutvustame Eestimaad, meie ajalugu ja aitame välisüliõpilastel paremini mõista eestlasi ja meie temperamenti. Seda kõike eesmärgiga vähendada nö kultuurišokki, mis võib ühest riigist teise kolimisel tekkida.”

Kultuuriprogramm annab põhjaliku ülevaate Eesti ajaloost, inimestest ja eluolust. Seekord korraldatakse noortele ekskursioon vanalinnas, reis Mustjõe farmidesse, et näidata, kuidas on eestlased kunagi elanud, tutvustatakse eestlaste traditsioone. Lisaks külastatakse loomaaeda ja vabaõhumuuseumi ning tehakse tutvust eestlaste rahvusköögiga. Kindlasti saavad noored osa ka Eesti Vabariigi taasiseseisvumisepäevast.

Suvekursust jääb lõpetama tudengite 15–30 minutiline etendus, mis peaks iseloomustama nende vaatevinklist eesti kultuuri ja inimesi.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!