Tallinna Kesklinna Põhikool sai endale koolihoone

23. aug. 2013 - Kommenteeri artiklit

OÜ RK Haridussõbrad, kes koordineerib vastse erakooli tegevust, omandas Austria taustaga firmalt ECE Capital Tallinnas Pärnu mnt 11 asuva hoone, kus alates 1. septembrist asub tegutsema uus reaalkallakuga põhikool – Tallinna Kesklinna Põhikool, teatasid kooli asutajad.

Varem renditi hoonet Tallinna Reaalkoolile ning selles tegutsesid huviringid. „Loomulikult lisab kindlustunnet teadmine, et meie koolimaja on nüüd päriselt meie oma,” ütles Tallinna Kesklinna Põhikooli direktor Jaana Roht.

Uue kooli ühe eestvedaja Alar Tamkivi sõnul on uus nurgakivi Tallinna Kesklinna Põhikooli asutamisloos märgilise tähtsusega. „Mul on väga hea meel, et ühest suurepärasest kogukondlikust algatusest on kasvanud välja niivõrd abivalmis ja tegus meeskond, kes on suuteline kiirelt ja aktiivselt panustama heade ideede teostusesse,” sõnas Tamkivi. „Just nende inimeste tõttu saame täna julgelt püstitada pikaajalisi eesmärke, mis on ühe kooli igapäevase jätkusuutliku toimimise jaoks asendamatult vajalikud.”

Koolimaja ostutehing sai teoks tänu SEB pangale, kes oli valmis tegusale kogukonnale appi tulema. „Koolimaja ostu finantseerimine on SEB jaoks suhteliselt haruldane, kuid seda meeldivam tehing. Soovime uuele koolile edu ja loodame, et õpilased naudivad oma õpinguid uues hoones ning mäletavad oma esimest koolimaja terve elu,” märkis SEB korporatiivklientide osakonna juhataja Martti Talgre.

Põhjalike siserenoveerimistööde käigus värsket ilmet omandavas koolis alustab sügisel esimeses, teises ja kolmandas klassis kooliteed kokku vähemalt 72 last.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!