Tallinna Ülikoolis on avatud näitus raha ajaloost

8. aug. 2013 - Kommenteeri artiklit

Tallinna Ülikooli Astra õppehoones (Narva mnt 29) on kuni 6. septembrini avatud Euroopa Komisjoni Eesti esinduse ja Eesti Ajaloomuuseumi koostööna valminud näitus „Viisasabast ühise rahani. Ühisturg 20”, teatas ajaloomuuseumi pressiesindaja.

Euroopa ühtne turg on juba 20-aastane ja sel puhul valminud näitus räägib ühise siseturu mõjust eelkõige Eesti ja Soome suhetele. Näitusel saab meenutada, kui palju on viimase 20 aasta jooksul Eesti ja Soome riigis muutunud. Olukorrast, kus üle lahe pääsemiseks tuli varavalgest seista viisasabas, oleme jõudnud vabaduseni sõita naaberriiki passita ning raha vahetamata.

Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juhi Hannes Rummu sõnul on tänastel noortel raske mõista, et 30 aastat tagasi oli sõit Soome enamikule Eestimaa elanikele kättesaamatu unistus ning 20 aastat tagasi tähendas see alandavas viisasabas seismist. „Täna on Eesti ja Soome vaheline suhtlus õpikunäide toimivast ühtsest turust, kus üle Soome lahe liiguvad igal aastal miljonid inimesed, kaubad, teenused ja kapital,” lisas Rumm.

Näituse koostas Euroopa Komisjoni Eesti Esinduse teabenõunik Erkki Bahovski ning kujundas loomeagentuur AKU (http://akucollective.com). Projekti juhtisid Herke Vaarmann (Eesti Ajaloomuuseum) ja Heiki Linnamägi (Euroopa Komisjoni Eesti esindus).


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!