Tallinna Ülikoolis tuleb kõrgetasemeline hariduskonverents

27. aug. 2013 - Kommenteeri artiklit

Kolmapäevast pühapäevani, 28.-31. augustini toimub Tallinna Ülikoolis Euroopa Koolieelse Kasvatuse Uurijate Assotsiatsiooni (European Early Childhood Education Research – EECERA) 23. aastakonverents “Väärtused, kultuur ja haridus”, mis toob haridusvaldkonda analüüsivate ettekannetega esinema 678 teadlast 50-st riigist ning on kõigile huvilistele avatud, teatas TLÜ pressiesindaja.

Tallinna Ülikooli kasvatusteaduste instituudi eelkoolipedagoogika osakonna eestvedamisel korraldatava konverentsi avavad haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo, EECERA president Chris Pascal, EECERJ ajakirja peatoimetaja Anthony Bertham Birminghami Ülikoolist, Tallinna Ülikooli rektor Tiit Land ja konverentsi peakorraldaja Tallinna Ülikooli Kasvatusteaduste Instituudi professor Marika Veisson neljapäeval, 29. augustil kell 8.45 Tallinna Ülikooli Astra maja suures konverentsisaalis (A002), ülekanded toimuvad ka ruumidesse A222 ja M218.

Konverentsi peaesinejad on:

* Tallinna Ülikooli Kasvatusteaduste Instituudi professor ja konverentsi peakorraldaja Marika Veisson, kes teeb ettekande teemal “Values and contexts in early childhood education” 29. augustil kella 9.30-10.30. Astra maja suures konverentsisaalis (A002), ülekanded toimuvad ka ruumidesse A222 ja M218.

* Moskva Võgotski Instituudi isiksusepsühholoogia osakonna juht Gennady Kravtsov, kes teeb ettekande teemal “Cultural Development in Ontogenesis” 29. augustil kella 16.30–17.30 Astra maja suures konverentsisaalis (A002), ülekanded toimuvad ka ruumidesse A222 ja M218.

* Oxfordi Ülikooli hariduspsühholoogia professor Kathy Sylva, kes teeb ettekande teemal “Quality in Early Childhood Education: Can it be International?”. 30. augustil kella 8.45–9.45 Astra maja suures konverentsisaalis (A002), ülekanded toimuvad ka ruumidesse A222 ja M218.

* Dehli Ülikooli lapse arengu osakonna lektor Nandita Chaudhary, kelle ettekanne käsitleb teemat “Culture as Context for Development of Values: Examples from Family Life in India” 30. augustil kella 9.45–10.45 Astra maja suures konverentsisaalis (A002), ülekanded toimuvad ka ruumidesse A222 ja M218.

* Euroopa Komisjoni poliitikaametnik Nora Milotay, kes teeb ettekande teemal “European Policy Cooperation in the Field of Early Childhood Education and Care” 31. augustil kella 11.45–12.45 Astra maja suures konverentsisaalis (A002), ülekanded toimuvad ka ruumidesse A222 ja M218.

Konverentsiettekannetes käsitletakse järgmisi teemavaldkondi: väärtused ja väärtuskasvatus; kultuur, keskkond ja ühiskond; laste õigused ja demokraatia; erinevused ja kaasamine; innovatiivne ja alternatiivne lähenemine õpetamisele; õppimine ja mäng; õppimiskeskkond; professionaalsus ja õpetaja roll; liidriks olek ja kvaliteet; paradigmad, teooriad ja metodoloogiad; rahvusvahelised uuringud.

Konverentsi korraldab Tallinna Ülikooli kasvatusteaduste instituudi eelkoolipedagoogika osakond koostöös haridus- ja teadusministeeriumi ning Euroopa Koolieelse Kasvatuse Uurijate Assotsiatsiooniga.

Lisainfot konverentsi kohta leiab siit: http://www.eecera2013.org , konverentsi kava asub siin.

Kõigil huvilistel on võimalik konverentsi tasuta kuulama minna.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!