TTÜ ootab avaldusi avatud õppesse ja lisavastuvõttu

9. aug. 2013 - Kommenteeri artiklit

Tallinna Tehnikaülikoolis algas käesoleval nädalal vastuvõtt avatud õppesse, kuhu oodatakse avaldusi kuni 6. septembrini. 12.–14. augustini on TTÜ-s avatud ka lisavastuvõtt vabadele õppekohtadele, kuhu põhivastuvõtu ajal ei laekunud piisavalt avaldusi.

TTÜ avatud õppes toimub õppimine individuaalse õpingukava alusel. Õppijatel on võimalik valida endale sobivas mahus õppeaineid kõikidest TTÜ õppekavadest. Õppima asumise tingimuseks on keskharidus, vastuvõtt toimub ilma konkursita, kuid avatud õpe on tasuline. Õppeteenuse hind moodustub vastavalt sellele, kui palju valida ainepunkte.

„Avatud õpe sobib hästi töötavale inimesele. Võimalik on õppida endale sobiva koormusega, pikema perioodi jooksul,” sõnas avatud õppe keskuse arendusjuht Kadi-Ingel Kungla. „Ühtlasi annavad erialaste teadmiste täiendamine ja kvalifikatsiooni tõstmine parema väljavaate tööturul,” lisas Kungla.

Avatud õppe kaudu õppima asumiseks saab dokumente esitada TTÜ peahoone (Ehitajate tee 5) VI õppehoone ruumis 310 tööpäeviti kella 10-16. Vajalik on avaldus, haridust tõendava dokumendi originaal ja koopia ning isikut tõendav dokument. Kolledžites õppimiseks saab esitada dokumente kohapeal.

Kolm päeva on avatud lisavastuvõtt

12.-14. augustini avatud lisavastuvõtt toimub vabadele õppekohtadele bakalaureuseõppes geotehnoloogia, maa-teadused, materjalitehnoloogia, tootearendus ja tootmistehnika, arvutisüsteemide, maastikuarhitektuuri ja tööstusökoloogia (TTÜ Tartu Kolledžis) erialal. Inseneriõppes on lisavastuvõtt avatud tööstus- ja tsiviilehituse erialal ning rakenduskõrgharidusõppes TTÜ Kuressaare Kolledži turismi- ja toitlustuskorralduse erialal.

Materjalitehnoloogia erialal saab õppida üld- ja alusaineid ka vene keeles. Ka arvutisüsteemide erialal on võimalik õppida üld- ja alusained vene keeles, lisaks avatakse eestikeelne kaugõpperühm. Erialal tootearendus ja tootmistehnika on võimalik esimene õppeaasta läbida TTÜ Tartu Kolledžis. Tallinnas õppivatel tootearendus ja tootmistehnika tudengitel on võimalik õppida üld- ja alusaineid ka vene keeles.

„TTÜ lisavastuvõtt on võimalus nendele noortele või töötavatele inimestele, kes on oma edasiõppimise otsuse langetamisel põhivastuvõtust maha jäänud, kuid kelle huvi tehnika-, tehnoloogia, ehituse või loodussteaduste vastu on siiski kripeldavalt püsiv ja tõsine,” sõnas TTÜ õppeprorektor Kalle Tammemäe.

„TTÜ lisavastuvõtt on võimalik vaid valitud õppekavadele ülikooli põhivastutusvaldkondades valitud teaduskondades ja kolledžites. TTÜ Kuressaare ja Tartu kolledži lisavastuvõtu õppekavade valikul arvestati nendega seotud regionaalsete väljakutsetega,” lisas Tammemäe.

Täiendava vastuvõtu avaldusi saab esitada läbi SAIS-i ööpäevaringselt kuni kella 16-ni 14. augustil. Dokumente saab TTÜsse kohapeale tuua kell E-K 10-16, IV õppehoone, ruum 105. Täiendav info telefonilt 620 3504. Juhul kui SAIS-is on kõik andmed olemas, ei ole kohale tulemine vajalik.

Kandideerimise nõuded on samad põhivastuvõtuga. Vajalikud riigieksamid peavad olema sooritatud vähemalt 50le punktile, rakenduskõrgharidusõppes on vajalik minimaalne keskmine hinne vähemalt 3,5. Maastikuarhitektuuri erialal lisaks sisseastumiskatse.

Lisainfot leiab kooli kodulehelt www.ttu.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!