Välisriikide eesti keele õpetajad olid Eestis suvekoolis

19. aug. 2013 - Kommenteeri artiklit

Setu- ja Võrumaal toimus kaks suvekoolitust välismaal eesti keelt ja kultuurilugu õpetavatele õpetajatele ning lektoritele. Väliseesti õpetajate koolitusel osales 54 õpetajat, kes tutvusid eesti keele ja kultuuri õpetamise teemadega nagu keele omandamine ja mitmekeelsus, keeleõppe praktilised võtted, e-õppe võimalused ja draamaõppe meetodid väärtuskasvatuses, teatas haridus- ja teadusministeeriumi pressiesindaja.

Välismaa kõrgkoolides töötavate eesti keele ja kultuuri lektorite suveseminari programm sisaldas nii teoreetilisi loenguid kui ka vestlusringe. Kuulata sai Jaan Kaplinskit, kes rääkis eesti keele ja teiste soomeugri keelte eripärast ning Mari Sarve, kes rääkis leelost ja regilaulust. Uuemaid eestikeelseid õppematerjale tutvustas Mare Kitsnik. Külastati Seto Kuningriigi päeva ning tutvuti kohaliku keele, kultuuri ja kommetega.

Erinevates keelekeskkondades ja koolitüüpides töötavatele õpetajatele pakkus üritus head võimalust kogemuste ja töövõtete vahetamiseks.

Eesti keelt ja kultuurilugu saab õppida enam kui 70 üldharidus-, pühapäeva- ja täienduskoolis ning lasteaias üle maailma. Eesti keelt õpetavaid väliskõrgkoole on 33.

Õpetajate ja lektorite koolitusseminare rahastab haridus- ja teadusministeerium „Rahvuskaaslaste programmi 2009–2013” ja „Eesti keele ja kultuuri akadeemilise välisõppe programmi 2011–2017” kaudu. Koolituse korraldasid Tartu Ülikooli eesti ja üldkeeleteaduse instituut ning MTÜ Eesti Instituut.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!