Vana-Vigalas on laagris noored pärimusmuusikud

12. aug. 2013 - Kommenteeri artiklit

Pühapäeval sai Vana-Vigala mõisakoolis alguse reedeni kestev laste ja noorte pärimusmuusika laager Pärimusa, milles osaleb poolsada 5-20-aastast last ja noort.

12. korda toimuvas laagris on osavõtjaid Raplamaalt, Viljandist, Järvamaalt, Pärnumaalt, Harjumaalt, Tartust ning Tallinnast. Õpetajateks on oma ala spetsialistid ehk head pärimusmuusikud: Karoliina Kreintaal, Säde Tatar, Siim Sarv, Mari Tammar, Merike Paberits, Ann-Maria Piho, Kadri Roosi ja Erki Kaikkonen Eestist ning Thomas Eriksson Rootsist.

Laagri  eesmärgiks on õpetada lastele rahvapille ja süvendada arusaamist pärimusmuusikast ja -kultuurist. Õpitakse väikekannelt, hiiurootsi kannelt, viiulit, flööti, kitarri, plokkflööti, karmoškat ja torupilli. Lisaks ühele pillitunnile päevas on veel ansamblitund, laulutund, tantsutuba ja käeline tegevus (viltimine, mänguasjade meisterdamine). Õhtuti sporditakse, vesteldakse pärimuskultuurist, harjutatakse ühislugu, aset leiab loominguline õhtu ning lõpuõhtu.

Laste ja noorte pärimusmuusikalaager lõpeb 16. augustil kell 14.00 lõppkontserdiga, kuhu on oodatud kõik huvilised!

Laagri korraldajaks on MTÜ Kandlekoda. Laagrit toetavad Eesti Kultuurkapital ja Raplamaa Arengufond.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!